Kahramanmaraş'ta meydana gelen ve ilimiz Nevşehir'de de hissedilen depremle ilgili yanlış ve çarpıtılmış paylaşım yapanlara yönelik İl Emniyet Müdürlüğü ve Cumhuriyet Başsavcılığınca soruşturma başlatıldı. 

Nevşehir Valiliğinden yapılan açıklamada; "Sosyal medya ile Whatsapp gruplarında paylaşılan ve Nevşehir'de hasar gören binalar olduğu akşam saatlerinde deprem olacağı yönünde Valiliğimizin adının kaynak gösterildiği sahte paylaşımlarla ilgili İl Emniyet Müdürlüğümüz ve Cumhuriyet Başsavcılığınca inceleme başlatılmıştır." denildi.

Sosyal medyada yer alan yalan ve provokatif paylaşımlara yönelik soruşturma başlatıldı.

Nevşehir Valiliğinden konuya ilişkin yapılan açıklamada, "Kahramanmaraş Pazarcık ilçesi merkezli meydana gelen ve çevre illerde etkisini gösteren deprem ile ilgili olarak sosyal medya hesaplarından, yanlış veya doğruluğu bulunmayan çarpıtılmış gerçeğe aykırı bilgileri sırf halk arasında endişe, korku veya panik yaratmak saiki ile yayan dezenformasyon niteliğindeki yorum, beyan ve açıklamalara ilişkin paylaşımlar ile ilgili olarak Cumhuriyet Başsavcılığımız tarafından soruşturma başlatılmıştır" ifadeleri kullanıldı.

Nevşehir merkezde yıkılan binalar olduğu, TOKİ nin boşaltılacağı, tahliye edileceği ve İlerleyen saatlerde Nevşehir'de büyük depremler meydana geleceği gibi yalan ve yanlış bilgiler çeşitli sosyal medya hesaplarından yayılmaya başlandı. Bu tip paylaşımlar Valilik tarafından yalanlanırken, paylaşım yapanlar hakkında soruşturma başlatıldığı ifade edildi.

Önemli Uyarı

Nevşehir Valiliğinden yapılan açıklamada; "Vatandaşlarımızın sosyal medya başta olmak üzere çeşitli mecralarda kasıtlı ya da kasıtsız olarak ilimize ait olduğu iddia edilen asılsız bilgi ve fotoğraflara itibar etmemeleri, doğru bilgi için resmî kaynakları takip etmeleri büyük önem arz etmektedir.

Nevşehir Valiliği dışında, sosyal medya hesaplarından yapılan hiçbir bilgi belge ve fotoğraf ile yalan haberlere inanmayınız."