Nevşehir merkez ilçeye bağlı Uçhisar beldesinde yoğun kar yağışı nedeniyle mahsur kalan Hindistanlı turistler Nevşehir İl Özel İdaresi ekiplerince kurtarıldı. 

Mevsim sıcaklıklarının ve yağışlarının normalde seyrettiği Nevşehir'de Kapadokya bölgesini gezmeye gelen bir grup Hindistanlı turist, Nevşehir İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü ekiplerince mahsur kaldıkları bölgeden kurtarıldı.

Tatil için geldikleri Kapadokya'dan kiraladıkları araçlarıyla Nevşehir'den İstanbul'a gitmek isteyen Hindistanlı turistler yanlış yola girdiler. Nevşehir Cezaevi Çardak yolunda kar ve tipiye yakalanarak yolda mahsur kalan turistler kurtarıldı.

Edindiğimiz bilgilere göre, Kış aylarını fırsat bilen bir grup Hindistanlı turist Nevşehir merkez ilçeye bağlı Uçhisar beldesi kale bölgesini gezmeye geldi. Akşam saatlerinde etkisini artıran kar ve sonrası etkili olan tipi nedeniyle karla kaplanan yolda araçlarıyla mahsur kalan anne baba ve 2 çocuktan oluşan 4 kişilik Hindisanlı turist ailenin imdadına Nevşehir İl Özel İdaresi ekipleri yetişti.

4 kişilik Hindistanlı turist Nevşehir İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü karla mücadele ekiplerinin yaptığı yarım saatlik çalışma ile mahsur kaldıkları bölgeden kurtarılarak ana yola kadar çıkartıldı.

Hindistanlı turistler Nevşehir İl Özel İdaresi ekiplerine teşekkür etti.

.

Nevşehir merkez ilçe başta olmak üzere tüm köylerimizde etkili olan kar yağışı hayatı olumsuz etkilemeye devam ediyor. Yoğun kar yağışının devam ettiği ilimiz Nevşehir'de merkez ilçeye bağlı köylerimiz başta olmak üzere Kapadokya bölgesinde Uçhisar ve Göreme beldesi ile Acıgöl ilçesine bağlı Topaç ve Kurugöl, Derinkuyu İlçesine bağlı Doğala köylerimizde yol açma çalışmaları aralıksız devam etmektedir. 

Nevşehir İl Özel İdaresinden yapılan açıklamada, vatandaşlarımızın sorumluluk sahamızdaki yollarda herhangi bir olumsuzluk durumunda 0384 215 10 11 ve 0 532 772 03 66 numaralı telefonlara  bildirimde bulunabileceği ve an itibariyle sorumluluk bölgemizde kapalı köy yolumuz bulunmadığı bildirilmektedir. 

Nevşehir İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü ekiplerinin karla mücadelesinin gece boyunca devam edeceği bildirildi.