Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı ile Nevşehir Valiliği arasında 2022 yılı içerisinde 12 adet projelerin protokolü imzalandı. 

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi tarafından yürütülen Nevsehir’de sermaye transferi yoluyla desteklenmesi planlanan projelerin protokolü imzalandı.

"Şehrimize hayırlı olsun "

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi tarafından yürütülen Nevşehir’de sermaye transferi yoluyla desteklenmesi planlanan projelerin protokol imza töreni Nevşehir Valisi İnci Sezer Becel ve KOP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Mahmut Sami Şahin’in katılımıyla gerçekleştirildi.

Protokol kapsamında;  İlimizde 2022 yılı içerisinde onaylanan 12 adet proje için 17. 041. 000 TL tahsis edilecek.

Nevşehir Valisi İnci Sezer Becel, kabul edilen projelerin Nevşehir’e büyük katkılar sağlayacağını ifade ederek, “Valiliğimiz öncülüğünde sunmuş olduğumuz projelerden 12 tanesi Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımızın onayı ile kabul edildi ve önümüzdeki günlerde çalışmaları başlayacak" dedi.

KOP 2022 Yılı Mali Destek Projelerinin Protokol İmza Töreni ne katılan Nevşehir Belediye Başkanı Mehmet Savran, KOP Tarafından bugüne kadar çeşitli projeler için Nevşehir’imize 91 milyon destek sağlandı.2022 yılında ise bu destek 17 milyon.Hayırlı olsun…" dedi.