Eski Nevşehir Milletvekili ve Ürgüp Belediye Başkanlarından merhum Cemal Seymen'in oğlu Cem Seymen, CNN Türk'te çocukluğunun geçtiği yer atlar ülkesi Ürgüp'ü anlattı.

Doğduğu topraklardan, Ürgüp’teki evinden kendisini ve babası Cemal Seymen’i anlattı. 15 odalı 350 yıllık kaya oyma taş konaktaki anılarla geçen Seymenlerin konağından görüntülerin yer aldığı bu muhteşem belgeselde kendinizi bulacağınız ve yaşam kesitlerine şahit olacağımız videoyu sizlerle paylaşıyoruz. Keyifli izlemeler...

 

Cemal Seymen Kimdir? 1977-1980 yılları arasında Ürgüp Belediye Başkanlığı ve 1987 - 1991 yılları arasında SHP'den 18. Dönem Nevşehir Milletvekilliği yapmıştır.

Asıl adı Ahmet Cemal Seymen olan Cemal Seymen, 1945 yılında Ürgüp’te doğdu. Önce Eczacılık Fakültesini bitirerek, Ürgüp ilçesinde Seymen Eczanesini açtı. Öğrenciliği döneminde Ankara Üniversitesi Talebe Birliği 2. Başkanlığı, daha sonraki yıllarda Ürgüp Belediye Meclis Üyeliği, Ürgüp Belediye Başkanlığı, Ürgüp Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı, Erdal İnönü’nün daveti üzerine Sosyal Demokrasi Partisi Kurucu Üyeliği yapmıştır. 1980 askeri darbesinde Ürgüp Belediye Başkanı iken görevden alınmış, hakkında onlarca haksız davalar açılmış ve hepsinden beraat etmiştir. Bu süreçte üniversite sınavına girerek, Hukuk Fakültesini de bitirmiştir. TBMM XVIII. Dönem Nevşehir Milletvekili olarak görev yapmıştır. Milletvekilliği sona erdikten sonra evini İstanbul’a taşımıştır.

Cemal Seymen gerek belediye başkanlığı ve gerekse milletvekili olduğu dönemde herkesin derdine, sorununa koşan, gariban dostu bir insan olmuştur. Kendi beyanlarına göre en az iki suikast atlatmıştır. Cemal Seymen, 70 yaşında iken, 28 Aralık 2015 tarihinde İstanbul'da yaşamını yitirmiştir. Kendisine Allah’tan rahmet diliyoruz.

İşte İki oğlu olan Cemal Seymen’in oğullarından birisi Cem Seymen CNN TÜRK'te program yapmaktadır.  

Cem Seymen çocukluğunun geçtiği yer atlar ülkesi Ürgüp'ü anlatıyor. Cem Seymen, yaşam hikayesinin izlerini sürüyor; Türkiye'nin ortak öyküsüne ayna tutuyor.