Nevşehir İl Sağlık Müdürlüğü ile Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi (ADSM) tarafından, Özel Kanguru Kreş Gündüz Bakım Evi’nde bulunan çeşitli yaş gruplarındaki 60 çocuk için, ağız ve diş sağlığı taraması gerçekleştirildi. ADSM Başhekimi Dt. Vural ÖZÇELİK tarafından gerçekleştirilen taramada, ağız ve dişlerinde problem olan çocuklar tespit edilerek, tedavilerinin yapılabilmesi için ADSM'ye davet edildi. Doktor kontrolünden gecen miniklerin oldukça heyecanlı oldukları gözlendi. Yapılan diş taraması sonucunda az sayıda çocuk dışında diğer çocukların ağız ve diş sağlıklarının iyi olduğu belirtilirken, tarama sonunda Başhekim Dt. Vural ÖZÇELİK çocuklara dişlerini düzenli fırçalamalarını tavsiye etti.

        Ağız ve diş sağlığı taramasına katılarak, çalışmaları yerinde inceleyen Sağlık Müdürü Dr. Rahim ÜNLÜBAY’da bu tür ağız ve diş sağlığı taramalarının, il genelinde belli aralıklarla sürdürdüklerini, isteyen özel eğitim kuruluşlarının da taleplerini değerlendirdiklerini ifade etti.

Özel Kanguru Kreş Gündüz Bakım Evi Genel Müdürü Ebru OKŞAR, kurumlarında gerçekleştirilen Ağız ve Diş Sağlığı taramasından dolayı Sağlık Müdürü Dr.Rahim ÜNLÜBAY, ADSM Başhekimi Dt. Vural ÖZÇELİK başta olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür etti.