Nevşehir il geneli topraklarının verimli şekilde değerlendirilmesi amacıyla ilgili kurumların yöneticilerinin katılımıyla Vali Ali Fidan’ın başkanlığında yılın Ocak ayı  Toprak Koruma Kurulu toplantısı Valilik toplantı salonunda gerçekleştirildi.

Tarım arazilerinin korunması, geliştirilmesi ve verimli kullanılmasına yönelik yapılan inceleme, değerlendirme ve izleme faaliyetleri, ortaya çıkan olumsuzluklar ve ilgili sorunları giderici önlemlere ilişkin konuların ele alındığı Toprak Koruma Kurulu toplantısı Valilik toplantı salonunda düzenlendi.

Vali Fidan'ın başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya, Nevşehir Vali Yardımcısı Kübra Karaalioğlu, Belediye Başkan Yardımcısı Ersin Erol, İl Tarım ve Orman Müdürü Özgür Memiş, Defterdar Mutlu Şahin, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdürü Mustafa Solmaz, Nevşehir Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Kahraman Kaya ile kurul üyesi diğer kurumların temsilcileri katıldı.

Toplantıda, gündem maddeleri görüşülerek karara bağlandı.

Vali Fidan, alınan kararların hayırlı olmasını temennisinde bulanarak, Nevşehir'in sahip olduğu arazilerinin korunması ve geliştirilmesi, bu arazilerin amaç dışı ve yanlış kullanımların önlenmesinin gelecek için çok önemli olduğunu bildirdi.

Toplantı, yapılan değerlendirmelerin ardından sona erdi.

Editör: Fikret Capacı