Nevşehir Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Yusuf Şahin, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin’i ziyaret etti.

NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin’i makamında ziyaret eden Nevşehir Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Yusuf Şahin, İl Müdürlüğü olarak sanayi ve teknoloji alanlarındaki yürüttükleri çalışmalar ve destekler hakkında Rektör Aktekin’e bilgi verdi. Üniversite – şehir ve kurumlar arası iş birliği kapsamında NEVÜ’nün vermiş olduğu desteklerin de şehre ve firmalara büyük kazanımlar sağladığına değinen Şahin, bu kapsamda Rektör Aktekin ve yönetimine teşekkür etti.

Ziyaretlerinden dolayı İl Müdürü Şahin’e teşekkür eden Rektör Aktekin ise üniversite olarak eğitim ile birlikte bulundukları bu şehrin ve bölgenin her alanda olduğu gibi sanayi ve teknoloji alanlarında gelişip büyümesi için çalıştıklarını ifade etti. Aktekin üniversite-şehir, üniversite-sanayi iş birliği kapsamında mevcutların yanı sıra yeni alanlarda ortak projelere de açık olduklarını sözlerine ekledi.

Rektör Aktekin ile bir süre görüşen İl Müdürü Şahin daha sonra kendilerine TC. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Sanayi Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan ve Türkiye’nin ekonomik yapısı içinde önemli bir paya sahip olan imalat sanayiini ana sektörler bazında inceleyen “Türkiye İmalat Sanayiinin Yapısal Analizi (2015-2020 Dönemi)” kitabını takdim etti.