Nevşehir Tabipler Odası Yönetim Kurulu Başkanı Op. Dr. Fatih Yakut, Şanlıurfa Harran Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Çocuk Acil Servisi’nde görevli Dr. Bahattin Ahmet Yalçın’ın bir hasta yakını tarafından başına parke taşıyla vurularak darp edilmesini kınadı.

Şanlıurfa Harran Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Çocuk Acil Servisi’nde tedavisi süren çocuğun ateşinin düşmemesine sinirlenen  hastı yakını A.K.’nın, Dr. Bahattin Ahmet Yalçın’ın başına parke taşıyla vurarak darp etmesi tıp dünyasında tepkiye yol açtı.  

Dr. Bahattin Ahmet Yalçın’na yapılan saldırıya bir kınama da Nevşehir Tabipler Odası’ndan geldi. Nevşehir Tabipler Odası Yönetim Kurulu Başkanı Op. Dr. Fatih Yakut, olay sonrası acilen ameliyata alınan meslektaşları Dr. Bahattin Ahmet Yalçın’ın hayati tehlikesinin sürdüğünü ve halen yoğun bakımda müşahede altında tutulduğunu belirtti.

Nevşehir Tabipler Odası Başkanı Yakut açıklamasında; “Hiçbir acı ya da duyulan öfke, şiddeti haklı kılmaz.  Şiddet, sağlık hizmetini kesintiye uğratır; mağdurunun temel haklarını ihlal ettiği gibi, diğer hastaların sağlık hizmeti alma haklarını da ihlal eder. Bu nedenle bir kez daha toplumumuzu sağduyulu olmaya davet ediyor, olayı şiddetle kınıyor, sorumluların hak ettikleri cezayı alacaklarını ümit ediyoruz. Dileriz, bir daha böyle saldırılara maruz kalmayız. Hekimleri yıpratmanın, incitmenin kimseye fayda sağlayamayacağının herkesçe bilinmesini istiyoruz."