Nevşehir Belediyesi tarım faaliyetine başladı. Nevşehirlileri heyecanlandıran projenin detayları Belediye Başkanı Mehmet Savran'dan geldi.

Üreten, yetiştiren ve halkıyla paylaşan bir belediye yapısına kavuşmak amacıyla başlatılan projede Nevşehir Belediyesi kendi arazilerinde tarımsal üretim yapacak. Nevşehir Belediye Başkanı Mehmet Savran’ın talimatıyla üretim yapılabilecek araziler belirlenirken, buğday üretimi için düğmeye basıldı çalışmalar ise başladı bile... 

NEVŞEHİR BELEDİYESİ BUĞDAY ÜRETİP, ELDE EDİLEN UNU VATANDAŞINA DAĞITACAK

Üreten, yetiştiren ve halkıyla paylaşan bir belediye yapısına kavuşmak amacıyla başlatılan projede Nevşehir Belediyesi kendi arazilerinde tarımsal üretim yapacak. Nevşehir Belediyesi ziraat mühendisleri ve personeli eliyle ekimi yapılacak buğdaylar için tarla sürülmeye başlandı. Belirlenen alanda üretilen buğdaylar, daha sonra un haline getirilerek ihtiyaç sahibi vatandaşlara dağıtılacak.  

Savran: "İlklere imza atıyoruz"

Nevşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Savran; "Belediyemize ait olan bir arazide tarım faaliyetlerine başladık.Ürettiğimiz ürünleri ihtiyaç sahibi ailelerimizle paylaşacağız. NEVŞEHİR İÇİN CANLA BAŞLA…." dedi.

Savran; Yakında da tarımsal faaliyetlerin yanında kanatlı hayvacılık adınada bir çalışma başlatıyoruz. Bu bağlamda da tavuk ve kaz çiftliği kuracağız. " dedi.

Savran'ın sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, projeye Nevşehirli vatandaşlardan da büyük destek geldi.