Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Nevşehir il kültür ve turizm müdürlüğü binası konusunda takas görüşmelerinin tamamlandığı bildirildi. Takas yoluyla Nevşehir Belediyesinin bu binayı alacağı iddia edilirken,Nevşehir il kültür ve turizm müdürlüğüne belediyenin ek binasının bulunduğu binayı ve nikah memurluğunun bulunduğu binayı vermesi öngörülüyor.

Söz konusu takasın gerçekleşmesi ile birlikte eski kadın doğum hastanesi alanındaki çalışmaların daha da hız kazanacağına dikkat çekilirken, mevcut il müdürlüğü binasının belediyeye takas ile verilmesi durumunda eski kadın doğum hastanesi alanındaki çalışmalar daha da hız kazanacak. O alanda Nevşehir yeni bir belediye binası, alış veriş merkezi ve 100’e yakın işyerinin yer alacağı bir komplekse kavuşacak. Şehrin insanların nefes alabileceği bir sosyal bir alana kavuşacak. 20 – 25 bin insanın yararlanabileceği bir sosyal alan oluşturulacak. İçerisinde sinema salonlarından tutunda, alış veriş merkezine çok sayıda sosyal merkezin yer alacağı bu alan ilimize ayrı bir renk katacak.

Nevşehir belediyesinin il kültür ve turizm müdürlüğüne belediyenin ek binasının bulunduğu binayı ve nikah memurluğunun bulunduğu binayı vermesi öngörülüyor.

Haber: Ali Çamur