Nevşehir Belediyesi tarafından Kapadokya Kültür ve Sanat Merkezi önüne kurulan iftar çadırı, Ramazan ayının yirmi birinci gününde de binlerce vatandaşı aynı sofrada buluşturdu. Gönül sofrasında birlik, beraberlik ve dayanışma duyguları ön plana çıktı.

Nevşehir Belediyesi’nin Ramazan ayı boyunca kurduğu iftar çadırı, her akşam yüzlerce kişiyi aynı sofrada bir araya getiriyor. Özellikle yoğun iş temposu nedeniyle ailesiyle iftar yapma imkânı bulamayan vatandaşlar ile dar gelirli ailelere kapılarını açan çadır, Ramazan’ın paylaşma ve yardımlaşma ruhunu yaşatıyor.

Belediyenin ev sahipliğinde ve hayırsever iş insanlarının katkılarıyla gerçekleştirilen organizasyon, şehirde örnek bir dayanışma tablosu oluşturuyor. Her gün farklı bir hayırseverin destek verdiği gönül sofrası, Nevşehir’de Ramazan’ın manevi atmosferini güçlendiriyor.

Günün Hayırsever Kuruluşları: EKA Yıldız inşaat ve Elmacı mühendislik

Binlerce Kişi Aynı Sofrada

Genç, yaşlı, çocuk, çalışan ve emekli birçok Nevşehirli, akşam ezanının okunmasıyla birlikte aynı sofrada oruç açmanın huzurunu yaşadı. Dualar eşliğinde açılan iftarlar, Ramazan ayının manevi iklimini şehrin kalbinde hissettirdi.

Nevşehir Belediyesi yetkilileri, iftar çadırının Ramazan ayı boyunca her gün farklı hayırseverlerin katkısıyla hizmet vermeye devam edeceğini belirtti.

“Vereceğiniz sadaka; bir oruçlunun iftar sofrası, bir yetimin yüzündeki tebessüm ve bir mazlumun duası gibidir” anlayışıyla sürdürülen gönül sofrası, Ramazan boyunca Nevşehir’de dayanışmanın en güzel örneklerinden biri olmaya devam ediyor.

Ramazan ayı boyunca Nevşehir’de gönüller aynı sofrada buluşmaya devam edecek.