Nevşehir İl Tarım ve Orman Müdürlüğümü ile TKDK Nevşehir Koordinatörlüğü işbirliği ile Nevşehir de IPARD III Programı kapsamında tanıtım toplantısı düzenlendi.

Toplantıya İl/İlçe/Belde Belediye Başkanları, NHBV Üniversitesi, İl/İlçe Ziraat Odaları, Üretici Örgütleri, Ticaret Odası, Ticaret Borsası, Esnaf ve Sanaatkarlar Odaları, Kamu Kurum ve Kuruluşlarının temsilcileri ile Yatırımcı ve Üreticiler katılım sağladı.

Toplantı Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının akabinde IPARD iyi uygulama örneklerinin olduğu kısa tanıtım videosu ile başladı.

Tarım Reformu Genel Müdürlüğü - IPARD Yönetim Otoritesi'nde görevli Koordinatör Batu Benli tarafından, IPARD III programda uygulanacak tedbirler, IPARD 2 ve IPARD 3 arasındaki farklar, destek kapsamındaki harcamalar ve bütçe, yatırım kalemleri ve hibe oranları hakkında bilgilendirme yapıldı.

TKDK İl Koordinatörü Recai Turan, IPARD Programı’nın başladığı günden bu yana, Nevşehir’de yapılan faaliyetleri anlatarak verilen hibeler hakkında bilgilendirmede bulundu.

Nevşehir İl Tarım ve Orman Müdürü Özgür MEMİŞ, Nevşehir’in tarımsal yapısı hakkında bilgi vererek Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı kapsamında (KKYDP) Ekonomik yatırımlar, genç çiftçi, uzman eller ve sulama projeleri hakkında bilgi vererek 2006-2022 Yılları arasında 58 Milyon TL Hibe desteği sağlandığını bildirdi ve yapılan çalışmalarla ilgili sunumlarını gerçekleştirdi.

Son olarak IPARD programından IPARD 2 döneminde faydalanmış olan Kemal KAVDIR deneyim ve tecrübelerini katılımcılarla paylaştı.