Bahar ayının gelmesiyle sıcak günler yaşayan Nevşehir,hafta sonu Pazar gününe kar yağışıyla uyandı. Son bir haftadır güneşli günler geçiren Nevşehir,dün sabah saatlerinde başlayan kar yağışıyla sürpriz yaptı. Kentin yüksek kesimleri karla kaplanırken, şehir merkezinde ise karla karışık yağmur etkili oldu. Karla karışık yağmurla başlayan yağış, daha sonra yerini kar yağışına bıraktı. Yağan kar yağışı, karla uyanan Nevşehirlileri şaşırttı.

Meteorolojiden alınan bilgilere göre, hafta sonuna kadar yağışın beklenmediği, havanın açık ve güneşli olacağı bildirildi. Gece eksi derecelere düşeceği tahmin edilen hava, gündüz ise 10-14 derece aralıklarında olacak.

 

Avanos'a Bu Sabah Dolu Yağdı

Avanos’a bu sabah kısa süreliğine de olsa dolu yağdı. Saat 08.10 gibi başlayan dolu yağışı yaklaşık 10 dakika sürdü. Yerler dolu yağışı nedeniyle beyaz örtüyle kaplandı. Son günlerde mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcaklıkları nedeniyle çiçeklerini açmış ağaçlar için bugünlerde yağan dolu ve özellikle gece oluşabilecek don olayları tehlike arz ediyor. Özellikle misket ya da ceviz büyüklüğünde yağan dolu ağaçlara ve çiçeklere büyük zarar veriyor. Bu sabah yağan dolu sonrası çiçek açan ağaçlarla dolunun görüntüsü bir araya gelince birbirine tezat görüntüler oluştu.