Dolandırıcıların yeni adresi Facebook Sitenin market bölümünde piyasa fiyatının altında ilan veren dolandırıcılar, kendileriyle irtibata geçenlerden kapora istiyor. Para hesaba yatınca ilan sahibi ortadan kayboluyor.

Nevşehir'de sahte kimlik ve tapuyla emlak dolandırıcılığı

Nevşehir'de Facebook sitenin market bölümünde gayrimenkul ilanları üzerinden gerçekleştirilen kapora dolandırıcılığına bugün bir yenisi daha eklendi.

Nevşehir'de başkasına ait arsayı sosyal medya üzerinden satılığa çıkaran dolandırıcıların, alıcıyı kaparo yatırmaya ikna edebilmek için kendi üzerlerine sahte tapu düzenledikleri ortaya çıktı.

Nevşehir'de başkasına ait arsayı değerinin çok altında bir fiyatla internet üzerinden satışa çıkaran kimliği belirsiz kişi, 5 bin TL kapora alarak dolandırdı.

Dolandırıcılar, sosyal medya hesabı Facebook'un marketplace alanından Nevşehir Güzelyurt mahallesi Taşlıbel mevkiinde 407 metrekarelik bir arasayı internet ilanıyla satışa çıkarıldı.

Piyasa değerinin çok altında imarı izinli arsa satışa çıkar çıkmaz, ilgi gördü. Pek çok esnaf ve müteahhit arsa sahibi olduğunu düşündükleri, ilanda yer alan telefon numarasını aradı. Telefondaki kişi, kendisiyle irtibata geçen kişilere sözde arsanın tapusu ve kimlik fotokopisi gibi gerekli sahte evrakları gönderip, güven sağlayarak, verdiği hesap numarasına kapora yatırılmasını istedi. İBAN nosuna para transferinin gerçekleşmesinin ardından ise sırra kadem basıyor.

Sonrasında mağdur vatandaşımızın ilandaki kişiyi aradığında bir daha kensine ulaşamayınca dolandırıldığı ortaya çıktı. Çok sayıda kişiyi dolandırdığı öğrenilen şüpheli daha sonra ilanı kaldırdı.

Nevşehir'de sahte tapu dolandırıcılığı!

Sosyal medya platformu Facebook'un marketplace isimli satış sisteminden gördüğü ilan neticesinde piyasaya fiyatından daha uygun fiyat verdiği için G.i isimli vatandaş kendisine gönderilen tapu kimlik ve banka IBAN bilgisi geldikten sonra bir kısım kapora göderiyor dolandırıcı şahıs kendisinin şu an için Nevşehir'de olmadığını şehir dışında olduğunu söylüyor ve iki ila üç gün içerisinde gelebilirim ama arayıp soranlar çok var. Bu yüzden bana bir kısım kapora göndermeniz gerekiyor" diyerek banka hesabına para geldikten sonra telefonuna bir daha ulaşılamıyor. 

Aynı yöntem farklı kişiler...

Dolandırıcıların yeni adresi Facebook: Kaporayı alıp kaçıyorlar

En son bugün Nevşehir'de yaşanan bir olayda FİB Haber WhatsApp ihbar hattına başından geçen dolandırıcılık olayını anlatan Nevşehirli G.i isimli bir vatandaşımız mağduriyetini şu sözlerle ifade etti;" Ben yine şanslıydım sadece 5 Bin lirayla kurtuldum. Ama aynı hadiseyi yaşayan çok sayıda vatandaşımız olduğunu öğrendim ve dolandırıldığı rakamlar çok ciddi rakamlar. Ben buradan tüm vatandaşlarımıza buradan çağrıda bulunuyorum. Güven duymadığınız sosyal medya mecraları üzerinden asla alışveriş yapmayın." dedi.