Nevşehir il merkezinde görev yapan taksiciler, bazı yerel yönetimler tarafından çıkarılan yeni ticari taksi plakası ihalelerine tepki gösterdi.

Ses Taksi işletme sahibi Ramazan Tavsamaz yaptığı açıklamada; " Nevşehir'de toplamda 9 taksi durağımız ve bu taksilerde çalışan yaklaşık 50 civarında bu işten ekmek kazanan meslektaşlarımız bulunuyor. Son zamanlarda korsan taksilerden dolayı yaşadığımız muzdaripliğe şimdi birde bazı Belde Belediyelerinin hesapsızca "t" taksi plakası satması bizleri iyice zor duruma düşürmüştür." dedi.

Tavsamaz, Nevşehir'in bazı belde Belediyeleri tarafından yeni ticari taksi plakası satışı yapılması, biz taksici esnaflarının kazanılmış haklarını görmezden gelmektir diyerek tepkilerini dile getirdi.

Tavsamaz, yaşanılan sıkıntıları şu sözlerle ifade etti; "Taksi potansiyeli olmayan belde belediyeleri canı sıkıldıkca belediyelere maddi kazanım sağlamak adına taksi hattı satışa çıkarıyorlar yada seçim yatırımı amaçlı ücretsiz taksi plakası dağıtıyorlar.

Satmak veya ücretsiz dağıtmak belediye başkanlığı insiyatifinde olabilir lakin bu icraatları sergilerken o yerleşim yerinin ticari taksiye ihtiyacı varmı?

Varsa kaç adet ticari taksi çalışır? bunun muhasebesini güzel yapmaları hem insani hem vicdani görevlilik esasına dayalı olmalıdır.

Biz Nevşehir taksici esnafları olarak beldelerden taksi plakası alıp bizim çalışma alanımızda ruhsat bölgemizde bu arkadaşların hukusuz şekilde çalışmasına razı degiliz. Rıza göstermiyoruz. Bu sebepten dolayı şehrimizin çiçegi burnunda vekillerimizden siyasi parti il başkanlarından bu konuya el uzatıp canı sıkıldıkça hat satışı yapan yada ücretsiz dağıtım yapan belde belediye başkanlarıyla görüşüp bu işe bir an evvel son vermeleri telkinlerinde bulunmalarını bu meslekten geçimini sağlayan esnaflar olarak talep ediyoruz. Zira bu işin sonu ekmek kavgasına dogru gidiyor ve bu vebalinin altından hiçbir icra makamı kalkamaz." dedi.