AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremler nedeniyle içerisinde Nevşehir ve ilçelerinin de bulunduğu AK Partili Büyükşehir,  il, ilçe belediyelerinin hayat normale dönene kadar Hatay ve Kahramanmaraş illeriyle ilçelerinde çalışacağını bildirdi.

Buna göre, Nevşehir Belediyesi, Derinkuyu Belediyesi, Gülşehir Belediyesi ve Ürgüp Belediyesi HATAY ile kardeş şehir olurken, Kozaklı Belediyesi'de  KAHRAMANMARAŞ ile kardeş şehir oldular.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki yaptığı açıklamasında şunları ifade etti; "HATAY ile Konya, Bursa, Kocaeli, Denizli, Sakarya, Nevşehir (Nevşehir Belediyesi, Derinkuyu Belediyesi, Gülşehir Belediyesi ve Ürgüp Belediyesi), Afyonkarahisar, Isparta, Rize, Tokat, Yalova ve Yozgat Belediyelerimiz başta olmak üzere 94 AK Belediyemizi kardeş ilan ettik Kardeş Belediyelerimiz, hayat normale dönene dek Hatay ve ilçelerinde çalışmaya devam edecek." dedi.

Özhaseki; "KAHRAMANMARAŞ ile Kayseri, Trabzon, Samsun, Ağrı, Aksaray, Çorum, Düzce, Isparta, Kırıkkale ve Zonguldak Belediyelerimiz başta olmak üzere; Nevşehir'den Kozaklı Belediyesi ve toplam 56 AK Belediyemizi kardeş ilan ettik. Kardeş Belediyelerimiz, hayat normale dönene kadar Kahramanmaraş ve ilçelerinde çalışacak." dedi.