Nevşehir merkez ilçeye bağlı Uçhisar kasabasından profesyonel turist rehberi Ethem Yedek (29), Adıyaman'da yaşanan depremde hayatını kaybetti...

Edinilen bilgilere göre, Adıyaman Isias Otel enkazında yürütülen arama ve kurtarma çalışmaları neticesinde Nevşehirli genç turist rehberi Ethem Yedek'in cansız bedenine ulaşıldı.

Enkazdan günler sonra çıkarılan Ethem Yedek'in cenazesi ailesine teslim edildi.

29 Yaşındaki genç turist rehberi Ethem Yedek'in cenazesi 12.02.2023 (yarın) Pazar günü öğle namazına müteakip Uçhisar Yazı Camii'nden kaldırılacak.

Adıyaman'da yaşanan deprem sonrası yıkılan otelin enkazı altında kalan Nevşehir Turist Rehberleri Odası (NERO) üyesi rehberlerden baba Turgut Mustafa Yedek'le birikte 4 kişi hayatını kaybetmiş, Ethem Yedek'e ise ulaşılmaya çalışılıyordu.

Aynı otel enkazında dün de babası turist rehberi Turgut Mustafa Yedek hayatını kaybetmişti.

Allah (cc) rahmet eylesin. 

FİB Haber.com ailesi olarak; merhuma Allah'tan rahmet, kederli ailesine ve tüm sevdiklerine sabr-ı cemîl niyaz ederiz.

" İnnâ lillâhi ve innâ ileyhi râciûn."

İnna lillahi ve inna ileyhi raciun 
“Biz Allah’ın kullarıyız ve biz O’na döneceğiz”

Açıklaması:

Sabredenler o kimselerdir ki, kendilerine bir sıkıntı, veya bir belâ veya hoşa gitmeyen bir şey geldiğinde:  “Biz Allah’ın kullarıyız ve biz O’na döneceğiz” derler. Yani bu davranışlarıyla Allah’a döneceklerini ifade eder, kendilerinin Allah’ın kul*ları olduklarını, Onun, dilediğini yapabileceğim kabul ederler.

11.02.2023