Nevşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Savran, Derinkuyu Belediye Başkanı Bülent Aksoy, Gülşehir Belediye Başkanı Fatih Çiftci, Kozaklı Belediye Başkanı Akif Kabukcuoğlu ve Ürgüp Belediye Başkanı Mehmet Aktürk, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki başkanlığında Hatay'ın İskenderun ilçesinde düzenlenen koordinasyon toplantısına katıldılar.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, Yerel Yönetimler Başkanı Mehmet Özhaseki başkanlığında Hatay merkez ve ilçelerde görevlendirilen belediyelerle değerlendirme ve koordinasyon toplantısı yapıldı.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez’inde katıldığı toplantı sonrası konuşan Özhaseki, Hatay’daki deprem yaralarının sarılması için farklı il ve ilçelerden belediye başkanlarının Hatay’da görevlendirildiğini söyledi.

Deprem bölgesinde sahadayız...

AK Partili Belediyeler tarafından deprem bölgesinde bu zamana kadar çok önemli çalışmalar yapıldığını belirten Özhaseki, “Depremin İlk günden itibaren yerel yönetimler birimi olarak belediye başkanlarımızı afet bölgesine gönderdik. Depremden etkilenen 65 bölgeye, 857 belediyemizi taksim ettik. Hizmetler bitene kadar burada olmaya devam edecekler. AK Parti belediyeler olarak depremin yaralarını birlikte sarmaya devam edeceğiz. Cumhurbaşkanımızın talimatıyla belediye başkanlarımız deprem bölgesinde çalışmalarını sürdürecekler.” dedi.  

Özhaseki; "Hatay ve ilçelerimizde hayat normale dönene kadar Konya, Bursa, Kocaeli, Denizli, Afyonkarahisar, Isparta, Nevşehir, Rize, Yalova ve Yozgat başta olmak üzere; 4 büyükşehir, 6 il ve 80 ilçe belediyemiz çalışmaya devam edecek." dedi.

İlk günden itibaren sahadayız deprem bölgesinin yaralarını sarmak için çalışıyoruz. Allah'ın izniyle de bunu başaracağız ve hep birikte gayret ederek bu yarayı saracağız.

"Böyle zamanlarda siyaset yapılmaz"

Görevlendirilen belediye başkanlarının hizmetleri bitene kadar Hatay’da olacağını ifade eden Özhaseki şu ifadeleri kullandı:

Şundan herkes emin olsun. Görevlendirdiğimiz belediye başkanlıkları başka partilerden olabilir. Şu anda Hatay Büyükşehir Belediyesi'nde, Samandağı ve Defne’de ilçe belediyelerinde CHP’li belediye başkanları var. Onların da her birisine görevli belediye başkanlarımızı hami, kardeş veyahut abi belediye ilan ettik. Görevli arkadaşlarımız onların emrindeler. Hatay’daki CHP’li kardeşlerimizin de, belediye başkanlarımızın da istekleri ne ise sonuna kadar yerine getireceğiz.

Böyle zamanda siyaset düşünmek ayıptır, Parti isminden bile bahsetmek ayıptır, bundan gerçekten hicap duyarız. Şu partili bu partili demeden vatandaşlarımıza yardım edebilmek adına deprem neredeyse hasar neredeyse biz oraya koştuk. Fakat üzücü tarafı şu, biz bunları yaparken hep birlikte AK Partililer olarak gerek üyelerimiz gerek STK'larımız tüm belediyelerimiz sahadayken ne yazıkki üzülerek söylüyorum koca koca belediyeleri olanlar sadece işin görüntü tarafındaydı sadece işin algı operasyonu tarafındaydı. Ve ilk günden itibaren seçim konuşmaya başladılar. Kimisi diyorki bu seçimden çok yara alırlar öbürü diyorki sakın ha seçimi ertelmeyi düşünmeyin. Daha bugün ya, "Bismillahirrahmanirrahim"  insanlar enkazın altında. Biraz insanda utanma olur ama ne yazıkki birden bire depremin ilk günü orta saatlerinden itibaren başlayan bu siyasi söylemler hepimizi derinden üzdü. Allah onlara iyilik versin diye dua ediyoruz.

Bu günler insani olarak birbirimizle yardımlaşma günüdür, dayanışma günüdür. Elimizde ne varsa bölüşme günüdür. Bunun dışındaki hesapların hepsi çirkindir, yazıktır ayıptır. Bugünlerde ne siyaset nede bir siyasi hesap yapılmaz. AK Parti olarak bizim siyasetimizin temelinde hizmet var, insanımızın duasını almak var. Eser ortaya koymak var. Hiç kimse bundan endişe duymasın. Allah bir daha böyle bir felaketi göstermesin. Hizmetleri hakkıyla yerine getirmeye devam edeceğiz.""dedi.

Toplantıya katılan Nevşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Savran; "Hep birlikte yeniden ayağa kalkana kadar çalışıp, birlikte başaracağız. İskenderun’da koordinasyon toplantısı yapıp çalışmaları değerlendirdik. Tüm Türkiye tek yürek, doğudan batıya kuzeyinden güneyine herkes elinden geleni ortaya koyuyor." dedi.

Türkiye'nin farklı il ve ilçelerinden belediye başkanlarının katılımlarında düzenlenen toplantıya katılan Ürgüp Belediye Başkanı Mehmet Aktürk; "AK Parti Genel Başkan Yardımcımız Mehmet Özhaseki ve Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanımız Fatih Dönmez’in başkanlığında gerçekleştirdiğimiz koordinasyon toplantısında deprem bölgesinde yapılan çalışmaları değerlendiriyoruz. Hatay - Kırıkhan’ı hep birlikte ayağa kaldıracağız." dedi.