Elim bir trafik kazası sonucu yaşamını yitiren Nevşehirli uçak mühendisi Şehit Tarık Kesekçi'nin Annesi Beyhan Kesekçi, Nevşehir Hacıbektaş Veli Üniversitesi'nde eğitim gören yabancı uyruklu kız öğrencilerle bir araya gelerek Filistin üzerine muhabbet edip istişrelerde bulundular.

Kesekçi; "Uluslararası kız öğrencilerimizle Filistini konuştuk. Mescid-i Aksayı konuştuk. Gazzede ki kardeşlerimize dualar edildi." dedi.

Nevşehir Uluslararası Öğrenci Derneği (NUDER)'in misafiri olarak Uluslarası kız öğrencileriyle bir araya gelen Beyhan Kesekçi yaptığı açıklamasında; "Allah'ın Vedud ismi şerifinin tecellisiydi buluşmamız. Farklı kıtalardan,denizaşırı ülkelerden yurdumuza üniversite eğitimi için gelmiş kızlarımız bize Allah'ın emaneti. Her biri bir vücudun uzuvları gibi. Filistine dair konuştuk, dualar ettik. Ülkeleri farklı olsa da kalbimiz Filistin için ağlıyordu.

En çok sevdiğimiz (EL VEDUD cc )

Sevdiğimizin sevdiğini sevmek (EFENDİMİZ sav.)

En çok sevdiğimizin sözünü sevmek

(KURANI KERİM)

Sevdiğimiz için sevdiğimiz den vermek (İNFAK)

Sevdiğimizin yarattıklarını da sevmek

( MUHABBET, MEVEDDET)

Üzerine bir söyleşi oldu. Ama mümini diğer insanlardan ayıran bir özellik daha vardı ki; o da sevdiğinin sevmediklerinden uzak durmak,onun sevmediğini de sevmemek. Aslında dünyanın dengesini bozan ,bu sevgi pramidinde en zirvede olması gerekenle en alt skalada olması gerekenin yerlerini koruyamamış olmamız.

İman ispat ister, bu günün gereği Filistin'inli kardeşlerimizin yanında durmak. Elimizden ne geliyorsa bir vücudun azaları gibi ortak bir akılla hareket etmek. Nerede bir yara varsa orayı sarmak.Çünkü biz birbirimizi Allah için sevdik.

En sevdiğimizin "müminler kardeştir" sözünü baştacı ettik bugün. UDEF NUDER vakıf başkanımız Faruk Kahriman hocama çok teşekkür ediyorum." dedi.

NUDER Başkanı Faruk Kahriman, Nevşehirli uçak mühendisi merhum Tarık Kesekçi'nin Annesi Beyhan Kesekçi'ye teşekkür etti.