Nevşehirli SMA hastası Yusuf Eren'in tedavi masraflarını karşılamak için başlatılan yardım kampanyası tamamlanmasının ardından Dubai'ye tedavisi için gideceği gün adına geri sayım başladı.

Nevşehir'de yaşayan Aynur ve Yüksel Gostak çiftinin 2022 yılında dünyaya gelen Yusuf Eren bebeğe Spinal Müsküler Atrofi (SMA) teşhisi konuldu.

Sonrasında başlatılan ve binlerce vatandaşın destek verdiği ve 343 gün süren kampanyada yaklaşık 1 milyon 800 bin dolar toplandı.

Gostak ailesi ve yakınları, Nevşehir Valiliğinden aldıkları izinle yaklaşık bir yıl önce "Yusuf Eren yaşasın" kampanyası başlattı. Kampanya kapsamında hayırseverlerin yardımıyla tedavi masrafını tamamlayan aile, Dubai'ye gitmek için gün sayıyor.

Bu süreçte Vize ve pasaport işleri biten Yusuf Eren 3 Mayıs akşamı Dubai Al jalile Çocuk hastanesine yola çıkacak.

Yusuf Eren bebeğin babası Yüksel gostak, oğlunun tedavi olacağı için heyecanlı ve mutlu olduklarını söyledi.

Baba Yüksel Gostak, FİB Haber Merkezine yaptığı açıklamasında, "344 gün süren bir mücadelenin sonucu olarak Nevsehir Kayaşehir'de  saat 13:30 da balonlar gökyüzü uçacak.  Kampanya sürecinde de sembolik olarak balon bağışı toplayan Yusuf Eren Gönüllüleri bu mutluluğuda yine balonları ucurarak yaşayacak. Bu mücadeleye Maddi ve manevi destek sağlayan bütün yardimseverleri ve katılmak isteyen herkesi Kayaşehir'e bekliyoruz." dedi.

Gostak açıklamasında şunları ifade etti; "Öncelikle "Bir anne ve babanın evladını kurtarma umuduna ortak olmak istiyorum, bu umut için çalışmak istiyorum Sonuç Yüce Rabbimizin dir." sözüyle en başından sonuna gününe kadar her daim bir baba, bir abi, hekim ve belediye başkanı olarak yanımızda ve eli her daim omuzumuzda olan Nevsehir Belediye Başkanımız Sayın Dr. MEHMET SAVRAN 'a ve bütün ilçe ve belde başkanlarımıza çok teşekkür ederim.

Bu zorlu süreçte her daim yanımızda olan gönüllü arkadaşlarımıza, maddi manevi destek olan hayır severlerimize ve Yusuf eren'in sesi olarak kampanya boyunca bizleri yalnız bırakmayan FİB HABER.Com'a çok çok teşekkür ederim minnetlerimi sunarım. Bizleri bu sıkıntılı süreçte yalnız bırakmayan herkesden Allahu Teâlâ Razı olsun. Allahu Teâlâ da sizleri Yalnız ve dar da bırakmasın, Umduklariniza nail etsin Allahım sizleri sevsin , Sevindirsin, sevdirsin..." dedi.