Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Semra ve Vefa Küçük Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü 1. sınıf öğrencileri, düzenlenen törenle üniformalarını giydi.

NEVÜ Semra ve Vefa Küçük Sağlık Bilimleri Fakültesi tarafından 2022-2023 Eğitim-Öğretim Yılı Hemşirelik Bölümü 1. sınıf öğrencileri için NEVÜ Vali Şinasi Kuş Kültür ve Kongre Merkezi’nde “Üniforma Giyme Töreni” düzenlendi. Törene; NEVÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mutluhan Akın, NEVÜ Rektör Yardımcısı ve Semra ve Vefa Küçük Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şahlan Öztürk, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Nevşehir İl Müdürü Halit Açar, Nevşehir Denetimli Serbestlik Müdürü Ali Bayrak, Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bayram Deviren, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Öğr. Gör. Dr. Kamuran Özdil, üniversitenin akademik ve idari personeli, öğrenciler ve aileleri katıldı.

GSF Sahne Sanatları Bölümü’nden Müzik Dinletisi

Semra ve Vefa Küçük Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü 1. sınıf öğrencileri için düzenlenen tören öncesi sahne alan Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) Sahne Sanatları Bölümü öğretim üye ve elemanları, icra ettikleri müzik dinletisi ile katılımcılara müzik ziyafeti çekti. 

Arkadaşları Adına Duygu ve Düşüncesini Paylaştı

Tören, öğrenciler adına Semra ve Vefa Küçük Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü 1. sınıf öğrencisi İrem Tekten üniformalarını giyecek olan tüm öğrenci arkadaşları adına duygu ve düşüncelerini katılımcılarla paylaşmasıyla başladı. Tekten “Hemşirelik mesleğine ilk adımımızı sembolize eden bu önemli günde bizleri yalnız bırakmadığınız için tüm arkadaşlarım adına siz değerli katılımcılara teşekkür ediyorum. Sizlerin de huzurunda üniformalarımıza kavuşmaktan büyük bir mutluluk duyuyoruz. Bizler düzenlenen bu tören sayesinde hemşirelik mesleğinin bir parçası olduğumuzu hissediyor ve büyük bir sorumluluk duyuyoruz. Aldığımız bu sorumluluk dahilinde ben ve arkadaşlarım hemşirelik mesleğinin misyonu olan toplumun sağlığını koruma ve iyileştirme hedefine yönelik mesleki etik kodlar ışığında holistik ve hümanistik bakım veren, problem çözme, eleştirel düşünme ve araştırma becerisine sahip yenilikçi ve lider hemşireler olacağımıza söz veriyoruz.  Ve bu süreçte bizlere Kutup Yıldızı misali yol gösteren, eğiten değerli hocalarımıza gönülden teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Kızılırmak: Üniformayı Bugün Nasıl Gururla Taşıyorsanız Meslek Hayatınız Boyunca da Öyle Taşımanızı Temenni Ediyorum

Semra ve Vefa Küçük Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü Başkanı Doç. Dr. Aynur Kızılırmak “Bugün bizler için önemli bir gün. Bugün burada bulunan sizlerin şahitliğinde üniformalarını giyen sevgili öğrencilerimiz hemşirelik mesleğine ilk adımlarını atmış olacaklar.

Sevgili öğrenciler, bugünden itibaren gururla taşıyacağınız bu üniforma bir mesleği temsil etmenin çok daha ötesindedir. Sizlerden sadece başarı ve sonuç odaklı değil, aynı zamanda insan ve değer odaklı, önemseyen, sorgulayan hemşireler olmanızı bekliyoruz. İnsanların hayatlarına sunacağınız sağlık ve mutluluğun öncelikle sizlerin yaşamlarında bulunmasını; mesleğinde yetkin, mesleki etik ilkeleri uygulayan, öğreten ve öğrenen hemşireler olmanızı ve bu üniformayı bugün nasıl gururla taşıyorsanız meslek hayatınız boyunca da öyle taşımanızı temenni ediyorum” diye konuştu.

Öztürk: Üniformanızla Üniversitemizi ve Mesleğinizi Gururla Temsil Edeceğinizden Eminim

Törenin açılışında konuşan Semra ve Vefa Küçük Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şahlan Öztürk, “Öncelikle Üniversitemiz Semra ve Vefa Küçük Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü 1. sınıf öğrencilerimiz için düzenlediğimiz bu heyecanlı ve mutlu günümüzde bizleri yalnız bırakmadığınız için siz değerli katılımcılara üniversitem, şahsım ve öğrencilerimiz adına bir kez daha teşekkür ediyorum.

Aynı işi yapanların giydiği bir örnek giysi olan üniforma, mesleki bir simge olma özelliğini taşır.  Üniforma, onu giyen kişilerin görevlerini yansıtan, bireyi dolaylı olarak ifade eden ve iletişim şeklini belirleyen semboldür. Üniforma; güç, otorite, statü anlamında sözsüz iletişimi simgeler ve kurumlarda iletişimde bağlantı aracıdır. Hemşirelerin hastaya ve aileye bakım verirken terapötik ilişkilerin gelişmesinde önemli bir yeri olan üniforma, aynı zamanda hemşirelerin merhametli olduklarını ve bir başkasının bakımı için gerekli bilgiyi kendilerinde bulundurduklarını da ifade etmektedir. Değerli katılımcılar, öğrencilerimizin üniformaları belirlenirken de üniversitemizi temsil etmeleri adına üniversitemiz ambleminde yer alan renklerin tercih edildiğini de vurgulamak isterim. Sevgili öğrenciler sizlerin de bu nedenle bugün giymiş olduğunuz ve mesleğinizde önemli bir yeri olan üniformanızla ile üniversitemizi ve mesleğinizi gururla temsil edeceğinizden eminim” dedi. 

Yapılan konuşmaların ardından öğrencilerin üniformalarını giymeleriyle devam tören, NEVÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mutluhan Akın’ın düzenleme komitesine teşekkür belgelerini vermeleri, öğrencilerin mutlu günlerinde yalnız bırakmayan katılımcılarla birlikte toplu hatıra fotoğrafları çekilmeleriyle sona erdi.