Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası bünyesinde kurulan, Nevşehir'in önde gelen iş insanları, yöneticileri ve kanaat önderlerinden oluşan Yüksek İstişare Kurulu 2024 yılının ilk toplantısını gerçekleştirdi.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği öncülüğünde tüm illerde 5174 sayılı Odalar ve Borsalar Kanunu’nun 84’ncü maddesine uygun şekilde oluşturulan Nevşehir Yüksek İstişare Kurulu’nun 2024 yılı ilk toplantısı Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası’nda gerçekleştirildi.

Toplantıda Nevşehir’in ekonomik, sosyal ve kültürel konuları hakkında istişarelerde bulunuldu.

“Ortak Akıl ve istişare Kültürü bizi ileriye taşıyacak”

Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren NTSO Yönetim Kurulu Başkanı M.Arif Parmaksız; NTSO faaliyetleri, şehir, ülke ve dünya gündemine ilişkin açıklamalarda bulundu. Başkan Parmaksız konuşmasında şunları dile getirdi;

“Bugün burada bulunma amacımız ve ortaya çıkan tablo tam da Nevşehir’imizi özetliyor. Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası olarak biz de ortak akıl, istişare kültürü ve katılımcı yönetim anlayışını şehrin tamamına hakim kılmak adına gayret ediyoruz. Nevşehir’imizin paydaşlıkla çalışma kültürü her zaman lehine olmuştur. Bu beraberlik anlayışını hep birlikte şehrin geleceği adına bir sinerjiye dönüştürüyoruz.” dedi.

NTSO Meclis Başkanı M.Ali Öbekli ise Yüksek İstişare Kurulu üyeleri ile bir arada olmaktan duydukları memnuniyeti dile getirdi. Öbekli konuşmasında Nevşehirlilik ruhunu canlı tutarak bu ortak paydada bir araya gelmek şehrimizin geleceği ve gelişimi adına da oldukça anlamlı.”  diyerek katılımcılara teşekkür etti.

Editör: Fikret Capacı