Nevşehir  Belediyesi tarafından ilçe karayollarının uygun noktalarına, o ilçenin en temel özelliğinin sembolle dile getirilmesine yönelik çalışmalar kapsamında, son yıllarca sıcak hava balonculuğunun da ana merkezine dönüşen Göreme, Uçhisar ve Ürgüp ilçelerinin ulaşımın sağlandığı Ürgüp yoluna balon figürü dikildi. Fiber ve Çelik konstrüksiyon kullanılarak 2 metrelik bir kaide üzerine konulan balon figürü,yerli ve yabancı turistlerinde dikkatini çekiyor.

Nevşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından Ürgüp yolu üzerindeki kavşak noktasında, Kapadokya bölgesinde özellikle son yıllarda büyük bir gelişim atağı gösteren ve turizm sektöründe önemli bir potansiyel oluşturan sıcak hava balonculuğunu simge olarak karayolları ağı içerisinde yaşatabilmek amacıyla sürdürülen çalışma kapsamında 2 metre taş kaide üzerine 3 metre 55 santimetre genişliğinde ve 5 metre yükseltiye sahip fiber ve çelik konstrüksiyon  kullanarak balon figürü oluşturuldu.

Çevresinde 6 değişik türden toplam 600 süs bitkisinin de ekildiği bu alan, gece de ışıklandırılmak suretiyle dikkat çekmesi de sağlandı.