Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası (NTSO) Yönetim Kurulu Başkanı M. Arif Parmaksız, İç Anadolu Bölgesinin ilk gençlik kooperatifi olan S.S. Birlikte Genciz İşletme Kooperatifi Başkanı İnci Mine Özkan ve Yönetim kurulu üyelerini makamında ağırladı.

Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Osman Vergiveren ve üyelerininde hazır bulunduğu ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren NTSO Başkanı Parmaksız, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi, Avanos Güzel Sanatlar Meslek Yüksekokulu Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Bölümü öğrencileri tarafından ilimizde kurulan S.S. Birlikte Genciz İşletme Kooperatifi’ni odamızda ağırlıyor olmaktan mutluluk duyuyorum. NTSO olarak her platformda genç girişimcilerimizin destekçisi olmaya devam edeceğiz. NTSO İl Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Osman Vergiveren nezdinde genç girişimcilerimize başarılar diliyorum." dedi.

S.S. Birlikte Genciz İşletme Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı İnci Mine Özkan ve Yönetim kurulu üyelerine kooperatifin oda'ya kayıt belgesini NTSO Başkanı M. Arif Parmaksız ile NTSO İl Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Osman Vergiveren birlikte takdim ettiler.

S.S. Birlikte Genciz İşletme Kooperatifi Başkanı İnci Mine Özkan; "Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası Başkanımız Sayın Arif Parmaksız ve Genç Girişimciler Kurulu Başkanımız Sayın Osman Vergiveren Beyefendilere bizlere gösterdikleri ilgi ve bizi ağırladıkları için gönülden teşekkür ederiz." dedi.

Ziyaret günün anısına çekilen fotoğraf iel son buldu.

S. S. Birlikte Genciz İşletme Kooperatifi Kimdir?

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi, Avanos Güzel Sanatlar Meslek Yüksekokulu Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Bölümü öğrencileri tarafından kurulan, ortaklarının tamamının öğrenci olduğu tıbbi ve aromatik bitkiler alanında faaliyet gösteren; Nevşehir’in ve İç Anadolu Bölgesi’nin ilk gençlik kooperatifidir.

Genç girişimci öğrenciler, tıbbi ve aromatik bitkilerin türev ürünleri olan, aromaterapik yağlar, mumlar ve tütsülerin yanında sabun da üretmek için bu yola çıkmışlardır. Akademik bir tabanla reçeteli mum üreten gençler Teknoparkta kuluçka merkezinde yer almak için projelerini sunmuşlar ve çalışmalarını ar-ge kapsamında insan sağlığına faydalı ürünleri laboratuvar ortamında üreteceklerdir.

Hali hazırda prototip ürünleri olan “peri bacası” şeklinde, tasarımları kendilerine ait olan bir mum üretmişler ve piyasada yer almak için çalışmalarını sürdürmektedirler.

Editör: Fikret Capacı