Nevşehir'in merkeze bağlı, yer altı şehri ve kaymağı ile ünlü Kaymaklı beldesinde bu yıl Kaymak Festivalinin 7.si düzenleniyor. Kaymaklı Belediyesi tarafından bu yıl 7.düzenlenecek olan Kaymak Festivalinde Uğur ışılak konserinin Nevşehir den de büyük ilgi görmesi bekleniyor.

Kaymaklı Belediyesince düzenlenen "Kaymaklı Kasabası Kültür, Turizm Şenlikleri ve Kaymak Festivali"nde sanatçı Uğur Işılak konser verecek.

Nevşehir'in Kaymaklı Belde Belediyesi tarafından 24 Ağustos Cuma günü düzenlenecek olan "Kaymaklı Kasabası Kültür, Turizm Şenlikleri ve Kaymak Festivali"nin bu yıl ki programı Uğur Işılak konseri ile gerçekleştirilecek.

24 Ağustos Cuma günü saat 13: 00'de başlayacak program iki bölümden oluşuyor. Programın birinci bölümü Kaymaklı Belediyesi Kültür Merkezi'nde yapılacak Kaymak yarışmaları ile başlayıp açılış konuşmaları ile son bulacak.

7.Geleneksel Kaymak Festivali’nin akşam programı Saat 20.00'de başlayacak ve Pop Star Demet’in ilk olarak sahne alacağı programda Kaymak Yarışması Sonuçlarının açıklanması ve Plaket Törenlerini ardından Festivalin finalinde birbirinden güzel parçalarını seslendirecek olan ünlü sanatçı Uğur Işılak konseri ile hayranlarıyla buluşacak. Ardından Havai Fişek Gösterileriyle 7.Geleneksel Kaymak Festival sona erecek.

Kaymaklı yer altı Şehri yanındaki belediye otoparkında yapılacak olan festivale her zamanki gibi Kaymaklı kasabasından vatandaşlarla birlikte, Nevşehir,ilçe,belde ve köylerinden gelecek binlerce yöre halkınında büyük ilgisinin olması bekleniyor. 

Festivalde kasabalı hamarat hanımlar yöreye özgü kaymaklar yapıp yarışmaya katılacaklar. Düz ve Süslü dallarda iki ayrı katagörüde düzenlenecek olan Kaymak yarışmasında dereceye girecek olan Kaymaklılı hanımlara Kaymaklı Belediyesi tarafından çeşitli hediyeler verilecek.

Ayrıca Kaymaklılı hanımların yaptığı ve Festivalde yarıştıkları kaymaklar davetlilere ikram edilecek.

Festival hakkında FİB Haber Merkezine açıklamalarda bulunan Kaymaklı Belediye Başkanı Halit Elma, 24 Ağustos 2012 Cuma günü bu yıl 7.sini düzenleyeceğimiz Kaymak Festivaline tüm Kaymaklılı hemşerilerimi ve Nevşehir halkımızı davet ediyoruz dedi.

Kaymaklı Belediye Başkanı Halit Elma: “Sarma kaymak patent aldı.”

Kaymaklı Belediye Başkanı Halit Elma FİB Habere yaptığı açıklamasında; Kaymaklı Belediyesi olarak Kasabamızda yıllardır süre gelen bir geleneğin canlandırılması amacıyla düzenlediğimiz "Kaymak Festivali" her geçen zamanla birlikte amacına ulaşıyor.
Kaymak Festivali etkinliklerinin ardından bu ürünün Kaymaklı ekonomisine katkı sağlaması amacıyla başlattığımız çalışmalar çerçevesinde sarma kaymak olarak tabir edilen bu ürünün Türk Patent Enstitüsünden patentini almış bulunuyoruz dedi.

İçerisine bal ve ceviz gibi ürünlerin eklendiği sarma kaymağın belde de yıllardır bir gelenek haline geldiğine dikkat çeken Kaymaklı Belediye Başkanı Halit Elma, önümüzdeki aylarda Kaymaklı Yer altı Şehri düzenleme çalışmalarının tamamlanmasının hemen ardından burada bir stant açacaklarını ve beldedeki bayanların yaptığı sarma kaymağı yerli ve yabancı turistlerin damat zevkine sunacaklarını söyledi.

Kaymaklı Belediyemiz öncülüğünde ve Kaymaklı kasabamız ev sahipliğinde gerçekleştirilecek olan 7.Geleneksel Kaymak Festivali geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yılda büyük coşku ve her yıl artan kalabalıkla kutlayacağız.

Kaymak Festivalimizle amacımız festival sayesinde beldeye özgü Kaymaklı kaymağını ve yörenin tarihi ve turistik değerlerini en güzel şekilde tanıtmak olarak ifade eden Başkan Elma, 24 Ağustos 2012 Cuma günü Tüm Nevşehirlileri Kaymak Festivali ve değerli sanatçımız Uğur Işılak konseri için Kaymaklı Kasabasına davet ediyoruz.
Son olarak Bu vesile ile şuan Kaymaklı kasabasında yaşayan yada farklı sebeplerle gurbette bulunan  çok değerli hemşerilerime ve tüm Müslüman kardeşlerimize, Hayırlı Ramazanlar bereketli sofralar diliyorum dedi.

Festivale Büyük İlgi olması bekleniyor

Her yıl düzenlenen Kaymak Festivalinin bu yıl ki bölümüne yine binlerce katılım bekleniyor. Binlerce vatandaşımızın büyük ilgi ile takip ettikleri Kaymak Festivalinde büyük talep gören ve sevilen ünlü sanatçı Uğur Işılak konseri ve POP Star Demet Konserleri sürpriz anları Kaymak yarışmaları ödülleri ile Havai Fişek gösterileri ile sona erecek. Unutulmaz bir yaza akşamında Uğur Işılak Konserinde Kaymaklı da, Kaymak Festivalinde buluşalım…