Nevşehir’in Uçhisar beldesinde sanat kampına Rusya’dan Ressam Larisa Belima da katıldı. 

12. Uluslararası Kapadokya Sanat Kampı'na katılmak üzere Rusya’dan Türkiye’ye gelen Rus sanatçı Larisa Belima, Türkiye’de ve Kapadokya bölgesinde olmaktan dolayı son derece mutlu olduğunu kaydederken, Rusya ile Türkiye arasında son zamanlarda gelişen olaylardan sanatının hiçbir şekilde etkilenmediğini kaydetti. Belima, "Rusya’dan Türkiye’ye gelirken vizeyi çok kolay aldım. Moskova’dan İstanbul’a oradan da Kapadokya’ya geldim. Havaalanında Moskova’dan İstanbul’a uçarken hiçbir engel ile karşılaşmadım. Hiçbir problem yaşamadım. Her zaman Türkiye’ye geldiği gibi rahatlıkla geldim. Rusya ile Türkiye’de yaşanan son gelişmelerde sanatımı hiçbir şekilde etkilemedi. Buradan daveti aldığımda da çok büyük bir memnuniyet ile gelmek istedim. Türkiye’de birçok dostlarım var. Burada daha öncede çalıştım. Kapadokya’da çok güzel bir ortam var. Çok güzel bir ortamda çalışıyorum" dedi.

Türkiye’yi çok sevdiğini de kaydeden Rus sanatçı Larisa Belima, Türkiye dünyada en çok sevdiği ülkelerden bir tanesi olduğunu ifade etti. Belima, "Türkiye benim en çok sevdiğim ülkelerden bir tanesidir. Burada çok ilginç şeyler var. Hem doğa olayları olarak hem de çok güzel insanlar var. Böyle güzel insanların arasında olmaktan ve birlikte çalışmaktan dolayı çok büyük memnuniyet duyuyorum. Türkiye ile Rusya arasında yaşanan gelişmelerden dolayı çok üzüldüm. En kısa sürede bu sorunların çözüleceğine inanıyorum. Çok iyi şeyler olacak. Her zaman ki gibi Türkiye ile Rusya arasında çok rahat geliş gidişler olacaktır" diye konuştu.

Rus sanatçı Rusya ve Türkiye halkına da seslenirken, "Bizler sanatımız ile dünyaya sevgi mesajı, barış mesajı veriyoruz" ifadelerini kullandı.