Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Benötesi Kadın Kulübü ve Alemdar İmam Hatipliler Derneği iş birliğiyle, şair ve yazar Prof. Dr. Nurullah Genç'in konuşmacı olduğu ‘Başarı Bedel İster’ konulu söyleşi düzenlendi.

NEVÜ Vali Şinasi Kuş Kültür ve Kongre Merkezi’nde İstiklal Marşı ve Kur’an Tilaveti’nin okunmasıyla başlayan söyleşiye; Nevşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Savran, NEVÜ Rektör Danışmanları Prof. Dr. Adem Çatak ve Prof. Dr. Seydi Battal Gazi Karakoç, Doç. Dr. Ramazan Şimşek, Nevşehir İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yazıcı, AK Parti İl Başkanı Ali Kemikkıran, il protokol üyeleri, sivil toplum kuruluş temsilcileri, üniversitemiz akademik ve idari personeliyle öğrenciler katıldı.

“İşletme”, “yönetim” ve “organizasyon”u ekonomik hayatın üç önemli anahtar kavramı olarak tanımlayan Prof. Dr. Nurullah Genç konuşmasında; işletme nedir ve hangi unsurlardan meydana gelir? İşletme dendiğinde akla gelen yönetimin, işletmenin başarısındaki fonksiyonu nedir? Organizasyon nedir? İşletme, yönetim, organizasyon kavramlarının birbirleriyle olan ilişkisi nasıl izah edilebilir? gibi soruları yanıtladı. Kendi yaşantısından örnekler veren Prof. Dr. Nurullah Genç toplumun refahı için planlı bir şekilde çalışan, hedefleri olan, tarihini, kültürünü ve kendisini tanıyan insanlar olmanın önemine vurgu yaptı. Akademik çalışmalarının yanı sıra edebi çalışmaları da bulunan Prof. Dr. Nurullah Genç, şiirlerinden örnek verdi.

Etkinliğin ardından Vali Şinasi Kuş Kültür ve Kongre Merkezi Fuaye Alanı’ndaki stantlara geçen Prof. Dr. Nurullah Genç, öğrenciler için kitaplarını imzaladı.