Ürgüp'te başlayan Cumhuriyet tarihinin en büyük bisiklet buluşması olarak nitelendirilen Salcano Kapadokya Bisiklet Festivalinde eliminatör yarışında dereceye girenlere ödülleri verildi.
 
İlk 3'e girenlere ödülleri THY Nevşehir Satış Müdürü Osman Taha Küçük ve Ürgüp Belediye Başkanı Fahri Yıldız tarafından verildi.
 
Dün başlayan yarışlar 13 Eylül Pazar gününe kadar devam edecek.  Farklı ülkelerden yaklaşık 1.500 bisikletlinin katıldığı festival kapsamında hem amatör hem yarışmacı bisikletçilere yönelik farklı etkinlikler yapılacak. 
 
Ürgüp Belediye Başkanı Fahri Yıldız, dereceye girenleri tebrik ederek festivalin düzenlenmesinin mimari Aydın Ayhan Güney'e ve ana sponsor Salcano'ya teşekkür etti.
 
YILDIZ FESTİVALİ DEĞERLENDİRDİ
 
Yıllardır birçok spor karşılaşmasına ev sahipliği yapan Ürgüp’ümüzde yine uluslararası bir organizasyona ev sahipliği yapmaktan dolayı mutluyuz. Ekim ayında da çok büyük diğer bir spor organizasyonu Cappadocia Ultra Trail'e ev sahipliği yapacağız.
 
Uzun yıllardır bisiklet ile özdeşleşen ilçemizde Cumhuriyet tarihinin en büyük bisiklet buluşmasını gerçekleştirilmektedir.. 9-13 Eylül tarihlerinde gerçekleşecek Salcano Kapadokya Bisiklet Festivali bir çok kategoride yaklaşık 1 hafta boyunca 1500 kadar bisikletçi ve bisiklet severi Ürgüp’te buluşturuyoruz.
 
Ayrıca ilki 2014 yılında yapılan ve 200’e yakın sporcunun start aldığı The North Face Kapadokya Ultra Trail arazi koşusu yarışı bu yıl 24-25 Ekim tarihlerinde yine Ürgüp merkezde gerçekleşecektir. Geçen yıl yapılan organizasyonun çok büyük başarısı sebebiyle 1000 kişilik bir koşucu kaydı alınmış durumda. Türkiye’nin en büyük uzun mesafe maratonu niteliğinde yapılacak koşuya ilgi gerçek bir başarı hikayesi olarak karşımıza çıkmakta. Ürgüp’ümüzün sağladığı imkanlar, Kapadokya’nın güzelliği ve organizasyonun başarısı binlerle ifade edilen limitlere ulaşılmasını sağlamıştır. Türkiye’de çok az spor organizasyonunda bu rakamlara ulaşıldığını düşünürsek bu organizasyonların Ürgüp ve Kapadokya için ne kadar önemli olduğunu görebiliriz.
 
Her iki organizasyonun ilçemize ve bölgemize sağlayacağı çok yönlü katkıların farkındayız. Yaklaşık 3000 kişinin ortalama 3 gece konaklaması 9000 ekstra konaklama eder. Ayrıca sürekli şehir merkezinde olacak binlerce kişinin esnafa ve işletmelere katkısı da önemli ölçüde olacaktır. Maddi olarak sağlayacağı katkının yanısıra, Ürgüp ve bölgeye sağlayacağı tanıtım katkısı çok büyük olacaktır. Binlerce sporcunun, 40 tan fazla basın mensubunun ve TV kanallarının bölgeden sosyal medya ve normal kanallardan haber yapacak olması hep özlemini duyduğumuz alternatif tanıtım kampanyalarından birisi olacaktır.
 
Ürgüp firmalarından Argeus tarafından büyük bir titizlik, profesyonellik ve başarı ile organize edilen bu aktivilere ev sahipliği yapmak ve organizasyonun bir parçası olmak bizleri de gururlandırmaktadır. Ürgüp belediye başkanı ve Ürgüp belediyesi olarak büyük bir gelecek gördüğümüz bu tür aktivitelerin her zaman yanında olacağız ve Ürgüp’ümüzün bu tür dev organizasyonlara ev sahipliği yapmasında elimizden gelen desteği vermeye devam edeceğiz.