Altın fiyatları son 5 ayın en düşük seviyesine geldi.1 Kasım Erken Genel Seçimler öncesinde gramı 115 TL'ye kadar çıkan altın, 1 Kasım Seçimleri sonrasında büyük bir düşüşe geçerek 96 TL'ye kadar geriledi. Altın fiyatlarının yeni yıla girilmesiyle daha da düşmesi bekleniliyor.

7 Haziran seçimleriyle birlikte gelen kaos ortamı altın ve döviz fiyatlarını yükseltti. 1 doların fiyatı 3 TL civarlarında seyretmişti. 1 avronun fiyatı ise 3.20 TL'den satılıyordu. 1 Kasım Seçimlerinden sonraki ertesi sabah 1 doların fiyatı 2.75 TL'den değer buldu. 1 Kasım Seçimleri sonrasında 1 avronun fiyatı ise 3.10 TL'ye kadar geriledi. 1 Kasım Seçimleri öncesi 107 TL'ye satılan altının gramı 101-102 TL'den değer bulmuştu. 1 Kasım Seçimlerinden sonra altında yaşanan düşüş devam etti. 2 Kasım sabahı 102 TL'ye satılan altının gramı 96 TL'ye kadar geriledi. Altında yaşanan bu düşüş hem tüketiciyi hem de esnafı mutlu etti.

Yeni Yılı Bekleyin

Altında yaşanan bu düşüşle birlikte yatırımcılar altın yatırımına yöneldi. Altında süren düşüşü değerlendiren ve düşüşün devam edeceğini belirten kuyumcular, altın alacak tüketicinin yeni yılı beklemesini önerdi. Yeni yılda altın fiyatlarının daha da düşüşe geçeceğini belirterek kuyumcu Tahir Kargın, "1 Kasım seçimlerin öncesinde piyasalar durgundu. Dükkânlarımız adeta sinek avlar durumdaydı. 1 Kasım Seçimleri sonrasında altın fiyatları düşüşe geçti ve yavaş yavaş dükkanımız hareketlenerek gözle görülür bir artış oldu. Piyasalar düzeldi ve normale döndü. Altın yaşanan düşüşle bizde rahat bir nefes aldık. Seçim öncesi çok tedirgindik. İş yapamaz haldeydik. Altında yaşanan düşüş esnaf olarak hem bizi hem de tüketiciyi mutlu etti. 1 Kasım Seçimleri öncesinde 183 TL'ye kadar yükselen çeyrek altın fiyatı şu anda 165 TL'ye kadar düştü. Seçim öncesinde altın üzerine yatırım yapanlar çok yanıldılar. Onlar şu anda büyük zarardalar.”

Altın Bozduran Sayısı Azaldı

Altın fiyatlarının 2016 Ocak itibariyle daha da düşeceğini ön gördüklerini dile getiren Kargın, “Altın üzerine yatırım yapacak insanlar altının gramının 93-94 TL'ye kadar düştüğü zaman yatırım yapmalarını öneriyorum. Altının gramında en iyi yapılacak seviye 90 barajıdır. Şu anda altının gramı 90 barajına yavaş yavaş düşmeye başladı. Şu anda altının gram fiyatı şu anda 96-99 TL arasında seyretmektedir. Vatandaşlar seçim öncesi daha çok altın bozduruyordu. Şu anda altın bozduran sayısı az. İnsanlar şu anda daha çok altın alıp yastık altı yapıyorlar" diye konuştu.