24 Haziran 2018'de yapılacak seçimler öncesinde AK Parti Nevşehir'de Milletvekili adaylarının belirlenmesi için yapılan temayül yoklaması gerçekleştirildi. Yaklaşık 1000 delege oy kullandı.

Kapadokya Kültür ve Sanat Merkezinde saat 10:00'da yapılan temayül yoklaması saat 16:00'ya kadar sürdü. Yoklamada partililer salona gelerek milletvekili aday adaylarını oyladı.

AK Parti İzmir Milletvekili Nukhet HOTAR ve Niğde Milletvekili Ömer SEL katılımıyla gerçekleştirilen Temayül yoklamasının sona ermesinin ardından açıklamada bulunan AK Parti Nevşehir İl Başkanı M.Rauf Yanar;  "Temayül yoklamamız sona ermiştir. Bütün Milletvekili aday adaylarımıza ve Teşkilatımıza hayırlı olsun. Biz kocaman bir aileyiz.." dedi.

AK Parti’den milletvekili aday adayı olan 41 isim arasından mevcut milletvekilleri haricinde yaklaşık 1000 parti delegesi 24 Haziran seçimlerinde kimleri sıralamada görmek istediklerine oy kullandı.

Saat 16.00'da biten oy verme işlemi sonrasında zarflar toplanarak çuvallara doldururuldu. Zarfların genel merkezde sayılacağı bildirildi.

Yapılan oylamanın kamuoyuna açıklanmadan direkt parti genel merkezine gönderileceği biliniyor.