AK Parti Nevşehir Gençlik Kolları Başkanı Furkan Türker, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklama ile, 6. Olağan İl Gençlik Kolları Kongresi'nde aday olmayacağını açıkladı. 

Başkan Türker yaptığı açıklamada şunları ifade etti; 

''Partimizin başlatmış olduğu gençlik kolları 6. olağan kongre sürecinde şahsımın yaş haddini doldurmasından kaynaklı il gençlik kolları başkanlığı görevime devam edemeyeceğim.

Yapılacak olan İl Gençlik Kongremize kadar, sorumluluk bilinci ve büyük bir aşkla bugüne kadar sürdürmüş olduğum İl Gençlik Kolları Başkanlığı görevime devam edip, inşallah kongre günü de bu kutsal bayrağı bir başka dava arkadaşıma devredeceğim.

Şahsım bu ailenin 7 yıllık bir üyesidir bir yılı aşkın süredir dava olarak benimsediğim bu yolda genel başkanımız ve cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın önderliğinde gençlik kolları il başkanı olarak görev aldım. Her kademesinde aldığım görevlerde tek hedefim görevimi layıkıyla yerine getirmek oldu. Bu görevimi de elimden geldiğince yerine getirdim.

Siyasetin içerisinde gençlere en çok yer veren bir partinin ve liderin arkasında olduğumuz için mutlu ve gururluyum. Yaşım ne kadar ilerlese de hep gençlik dinamiği için çalışacağım.

Bu vesile ile il gençlik kolları başkanlığım süresince desteğini esirgemeyen başta eşim ve ailem olmak üzere, Genel merkez gençlik kolları başkanımız sayın Ahmet Büyükgümüş e ve Genel merkez gençlik kolları ve üyelerimize değerli il başkanımız Ali Kemikkıran a ,kıymetli Milletvekillerimiz Mustafa Açıkgöz ve Yücel Menekşe abilerime, değerli belediye başkanımız Mehmet Savran a, Genel merkez siyasi Erdem ve etik kurulu üyesi Emre Çalışkan abime, il kadın kolları başkanımız sayın Ayşe Bilgeç'e, değerli ilçe ve belde başkanlarımıza, ilçe ve belde belediye başkanlarımıza, gençlik kollarında her zaman birlikte yürümekten gurur duyduğum gençlik kolları il yönetim kuruluma, ilçe ve belde başkanlarıma ve yönetimlerine, üniversiteler teşkilatı ma ve tüm kıymetli kardeşlerime şükranlarımı sunarım.

Üyesi ve mensubu olmaktan gurur duyduğum partime hizmet etmeye devam edeceğim. Bundan sonraki süreçte de içerisinde yetişmekten gurur duyduğum gençlik kolları teşkilatımızdaki yeni gençlik kardeşlerimize ve siyasi görüşü ne olursa olsun tüm genç kardeşlerimi kucaklayarak yardım etmeyi de düstur edineceğim.

Bugünden itibaren, dün olduğu gibi yine ilk günkü aşk ile, Cumhurbaşkanımız ve genel başkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan'ın yolunda, genel merkezimizin talimatları doğrultusunda inandığım yolda yürümeye devam edeceğim.'' ifadelerine yer verdi.