CHP Kadın Kolları Başkanı Mukaddes Eski, CHP’li kadınlar olarak çocukların da, Genel Başkanları Kemal Kılıçdaroğlu’nun da sonuna kadar arkasında olacaklarını açıkladı. AKP’lilere de ‘ kuru gürültüyle suçunuzu bastıramazsınız’ diye seslendi.
Yazılı açıklama yapan CHP Kadın Kolları Başkanı Mukaddes Eski, ‘ insanların, onlarca çocuğun ve ailenin canını yakan bir konuda, Genel Başkanımız duyarlılık göstermiş, “ Ey yetkililer, çocuklarımıza sahip çıkalım” demiş. Hakaret bunun neresinde, kadına karşı olumsuz söylem bunun neresinde’ diye sordu.
AKP’li kadınların, Genel Merkezlerinin önüne gelerek, Aileden ve Kadından Sorumlu Bakanları için ‘ Sema Ramazanoğlu yalnız değildir’ çığlıkları atarak epeyce gürültü çıkardıklarını belirten Mukaddes Eski “ Neymiş dertleri; Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu” çocuklara sahip çıkın, vakıflara değil. Valisi konuşmuyor, Milli Eğitim Bakanı konuşmuyor, Aile Bakanı birilerinin önüne yatmış durumda, o zaten hiç konuşmuyor” demiş. 45 çocuğa tacizin konuşulduğu, sorumluların ve yetkililerin sessiz kaldığı, üstelik Aileden ve Kadından Sorumlu Bakanın “ bir defa böyle bir şey olması kurumumuzun saygınlığını zedelemez” söylemi karşısında insanların onlarca çocuğun ve ailenin canını yakan bir konuda, Genel Başkanımız duyarlılık göstermiş, “ Ey yetkililer, çocuklarımıza sahip çıkalım” demiş. Hakaret bunun neresinde, kadına karşı olumsuz söylem bunun neresinde” dedi.
Bakanınız Rıza Zerrab’ın önüne yatarken neredeydiniz?
AKP’lilerin Bakanları, Rıza Zerrab için “ sana kimse bir şey yapamaz, ben senin önüne yatarım” dediğinde bunu cinsiyetçi bir söylem olarak algılamadığını hatta alkış tuttuğunu kaydeden CHP Kadın Kolları Başkanı Mukaddes Eski “ İşinize gelmeyince mi cinsiyetçi söylem oldu. Asıl 45 çocuğumuza tacizde ayaklanacaktınız, o zaman feryat edecektiniz. Ensar Vakfı’na taciz olayına sahip çıkan Bakanınız için ayaklanacaktınız. Böylesi bir suça sessiz kaldınız, bugün bu davranışınızla bu suça bir kez daha ortak oldunuz. Çocuklarımız baş tacımızdır, onların taciz veta tecavüz ile anılması, adlarının yan yana gelmesi biz kadınlar, anneler, insan olan herkes için katlanılamaz. Bu siyaset üstü bir konudur, lütfen bütün kadınların, bütün annelerin ortaklaşa ‘amasız, fakatsız’ birleşmesi, tek ses, tek yürek olması gereken bir durumdur. CHP’li kadınlar olarak buradan sesleniyoruz: ‘Çocuklarımıza karşı yapılan her türlü istismara karşı, biz set olacağız.’ Bu yaptığınız insanlığa da, kadınlığa da, hele hele anneliğe de sığmadı. Biz çocuklarımızın da Genel başkanımızın da sonuna kadar arkasındayız, kuru gürültüyle suçunuzu bastıramazsınız” dedi.