İYİ Parti Nevşehir İl Başkanı Av. Alihan Kuzeyli; "Mülteciler, Tarih Yazıcı Türk Milletinin Onuruna Uygun Şekilde Gönderilecek" dedi. İl Başkanı Kuzeyli yaptığı yazılı açıklamada şunları ifade etti;

MÜLTECİLER, TARİH YAZICI TÜRK MİLLETİNİN ONURUNA UYGUN ŞEKİLDE GÖNDERİLECEK

Genel merkezimiz tarafından mültecilerin geri gönderimine yönelik olarak milli göç doktrini paylaşılmıştır. Dünyanın varlığı boyunca her daim tarih yazan Türk milleti, kendi onuruna yakışır şekilde mülteci geri gönderimini de sağlayacaktır. 

İYİ Parti iktidarında Suriyeli mülteciler için öncelikle Suriye’nin halihazırdaki yönetimiyle görüşülecek ve mültecilerin Suriye yönetimiyle diyalog halinde vatanlarına dönmeleri sağlanacaktır. Suriye yönetimiyle diyaloğun ilerletilememesi, uzlaşmanın sağlanamaması halinde ise Suriye’nin kuzeyindeki güvenli bölge genişletilecek, asgari yaşam standartları sağlanarak Suriyeli mültecilerin misafirliği sonlandırılarak vatanlarına döndürülecektir. Stratejik eylem planı ve milli göç doktrini kapsamında hayata geçirilecek uygulamalar parti çalışmalarımız kapsamında sade ve anlaşılır bir dille hazırlanmış broşürlerle her bir hemşehrimize anlatılacaktır. 

Suriye dışı diğer milletlere mensup düzensiz göçmenlerin tespitine yönelik gerekli kontrol ve denetimler sıkı şekilde hayata geçirilecek, tespit edilen düzensiz göçmenler kapsamlı şekilde dizayn edilen geri gönderim merkezleri aracılığıyla gönderilecektir. Ekonomik ve güvenlik yönünden ciddi bir tehdit haline dönüşmüş mülteci meselesi, milletimizin her bir ferdini etkileyen bir hadisedir.

Türk milleti, İYİ Parti iktidarıyla mülteci sorununa tarihine yakışır bir şekilde çözüm üretme gücüne haizdir.

Saygılarımla.
Av. Alihan Kuzeyli
İYİ Parti Nevşehir İl Başkanı