Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Nevşehir İl Başkanlığında devir teslim töreni düzenlendi. 

2023 Genel seçimlerinde Milletvekili aday adaylığı için görevinden istifa eden İlhan Kaya'nın yerine MHP Genel Merkezi tarafından ataması yapılan Adnan Doğu görevi teslim alarak yeni yönetim kurulunu belirledi. Doğu, bugüne kadar yaptığı hizmetlerden dolayı eski İl Başkanı İlhan Kaya'ya teşekkür plaketi verdi.

Devir teslim töreninde konuşan önceki dönem İl Başkanı İlhan Kaya, “2016 Yılında göreve atandığım günden bu yana iyisiyle, sıkıntılı günleriyle 7 yılımız geçti. Çok şükür hep birlikte o zor günleri beraberce göğüsledik. İl Başkanları toplantısında Genel Başkanımızın bizlere tevdi ettiği sözlerle il başkanlarının milletvekilliği aday adaylığı konusunda önleri açılmış oldu. Bende arkadaşlarımızla istişarelerde bulundum ve istifa etmeyi uygun gördük. 16 Kasım tarihinde genel merkezimizi ziyaretimde Genel Başkan Yardımcımız Sayın Semih Yalçın ile görüştüm. Akabinde genel başkanımız ile de görüştüm. İstifamı vererek şehrimize döndüm. Bu süre içerisinde yerimize atanacak yönetimi beklememiz istendi. Bizde adabımızla bekledik. Bugün itibariyle Adnan Doğu ağabeyimle devir teslim yapıyoruz. Zaten kendisi meclis üyemiz ve 4 senedir kendisiyle de birlikte çalışıyoruz. Bundan sonra da partimizin bir neferi olarak teşkilatlarımızın yanında olacağız. Birlikte gelecek sene yapılacak olan seçimlere hazırlanacağız ve Üç Hilali Nevşehir’de dalgalandıracağız. Yeni atanan arkadaşlarımıza başarılar diliyorum. Başkanımıza Allah yardımcısı olsun diliyorum. Her daim yanlarındayım. Görev sürem içerisinde benimle birlikte çalışan yönetim kurulu üyelerime ve teşkilatlarıma ayrı ayrı teşekkürlerimi sunuyorum. Elhamdülillah alnımızın akıyla sancağımızı devir ediyoruz” dedi.

Kaya, "Makamlar, görevler gelir geçer önemli olan davamıza hizmettir. Biz hamdolsun gücümüzü koltuktan almadık tam tersine her zaman davamızın ve liderimizin emrinde olduk. Davamızın emrinde olmaya devam edeceğiz. Adnan Doğu başkanımıza söz veriyorum her türlü emir ve talimatına hazırız” diye konuştu.

Görevi teslim alan İl Başkanı Adnan Doğu ise; “Başkanımızın da ifade ettiği üzere bugün bizim düğün günümüz, mutlu günümüz. Kendisine davamıza hizmetlerinden dolayı teşekkür ediyorum. Genel başkanımızın tensipleriyle Genel Başkan Yardımcımız Sayın Semih Yalçın bize bir görev tensip etti. Bizde yıllardır bu davaya hizmet eden biri olarak nerede görülmek istenmişsek orada hizmet etmeye çalıştık. Bizde başımızın üstüne dedik. Bu görevlendirmeyle ilgili Genel Başkanımıza, Genel Başkan Yardımcılarımız Semih Yalçın ve Prof. Dr. Filiz Kılıç hanımefendiye teşekkür ediyorum. İl Başkanımıza teşekkür ediyorum. Milletvekilliği sürecinde de kendisine başarılar diliyorum” dedi. 

Parti yöneticileri ve ilçe başkanlarının katılımıyla il başkanlığında gerçekleşen devir teslim töreninde konuşan Adnan Doğu'da, bu görevin bir bayrak yarışı olduğunu söyledi. Doğu, “Dava arkadaşlarımızla birlikte bize verilen görevi en iyi şekilde yerine getireceğiz. 53 yıllık geçmişiyle MHP, Türkiye’nin birleştirici gücü, milli ruhu olmuştur. Arkadaşlarımızla birlikte bilgi ve tecrübelerimizi karar alma mekanizmasına aktarmak için istişareler yaparak ülkemize ve Nevşehir'imize faydalı hizmetler sunma gayretinde olacağız” dedi.

Konuşmaların ardından İl Başkanlığına atanan Adnan Doğu önceki dönem il başkanı İlhan Kaya’ya bir teşekkür plaketi takdim etti.   

Parti binasında düzenlenen devir teslim töreni sonrası MHP İl Başkanlığı’na atanan Adnan Doğu düzenlenen törenle görevine başladı. 

İşte Nevşehir'de MHP’nin yeni il yönetimi:

Adnan DOĞU
Ali ERTOSUN
Ali AKER
Ayhan ŞiMŞEK
Aysun CAN
Aslı ŞAHİN
Bekir KAHRAMAN
Beyazıt DENİZ
Derya TUNÇ
Doğan KESKİN
Düriye TUNÇ
Ertugrul ACER
Fatih ZAĞLANMIŞ
Fazlı ÖZTÜRK
Furkan KALFAOĞLU
Hikmet ALTINOK
Hüseyin TANRlKULU
İkram İPEK
Kenan NURLU
Kenan YERLiKAYA
Mahmut ŞaHİN
Mehmet ACER
Mehmet TÜFEKYAPAN
Murat UÇAR
Murat TIĞLI
Mustafa AKKUŞ
Mustafa Ayhan AKÇALI
Mustafa ÇİFTÇİ
Mustafa ÇALIŞKANER
Mustafa EKEN
Neşe ESEN
Oğuzhan PUHURCUOĞLU

Oğuz TÜRKER
Ramazan ŞAHİN
Remzi GÜZEL
Saime TAŞ
Samet BATTAL
Savaş BAŞKAY
Serkan ODUNCU
Seyit Mehmet ARIKAN
Soner Erkan DÜNDAR
Soner DOĞU
Tuncay TÜRKMEN
Tülay CEVİZ
Yasin NURLU
Yavuz GÖNCÜ
Yıldıray YÜKSEL
Yusuf AĞMAZ