Yıldız, Nevşehir Dinler Otelde katıldığı iftar yemeğinden sonra ise gazeteciler ile bir süre sohbet ederken gazetecilerin sorularını da yanıtladı.
Adaylığı ile ilgili kendisine yöneltilen soruya Başkan Yıldız, ’’Seçimlere 8 aydan kısa bir süre kaldı. Ben yeniden adayım demem için henüz çok erken. Ama vakti geldiğinde gümbür gümbür yeniden aday olduğumuzu açıklayacağım. Şuan bunun için çok erken çünkü bizlerin üstünde bir parti teşkilatımız var. Yapmış olduğumuz istişareler sonrasında buna karar vereceğiz ve Allah’ın izni ile adaylığımızı açıklayacağız’’ diye cevap verdi.

Ürgüp Belediye Başkanı Fahri Yıldız belediye başkanlığı dönemi boyunca dört büyük proje için çalıştıklarını bunlarda da büyük oranda başarı elde ettiklerini kaydederken şunları söyledi:

’’Biz belediye başkanlığımız döneminde içme suyu, TOKİ, doğalgaz ve kanalizasyon olarak dört büyük proje üzerinde çalıştık. Bunlarda da çok şükür yavaş yavaş sonlara geldik. Şuanda Ürgüp halkımızın yüzde 70’i yeni şebekeden su kullanıyor. Doğalgazda ise yüzde 10 üzerinde kullanım başladı. Ben siyah inci olarak adlandırıyorum yerin altına 110 kilometrelik bir boru hattı döşedik. Artık Ürgüp ilçesinde sürekli su arızası olmuyor. Vatandaşlarımız en çok bu konuda mutlu oldu.

Şu anda Ürgüp Belediyemizin 32 milyonluk bir bütçesi var. Biz bu bütçeyi 17 milyondan aldık bakın 32 milyonlara kadar çıkardık. Şuanda Ürgüp Belediyesi olarak hiç bir kişiye borcumuz bulunmuyor. SGK ya olan borcumuz var bunu zaten yapılandırmıştık. Birde yine Maliyeye olan borcumuz bulunuyor bu borçlarımızı da yapılandırma çerçevesinde ödemeye devam ediyoruz.’’diye konuştu.