Nevşehirli bir vatandaşımız Sizden Gelenler Bölümüne yaptığı açıklamasında Nevşehir Belediyesinin Çöp Bidonlarını Yer Altına Alıp Kaldırımları Daraltması‏" sonrası oluşan mağduriyeti dile getirdi. İşte Yorumsuz haberimiz...

Nevşehir Belediyesinin yeni uygulaması olan çöp bidonlarının yer altına alınması çalışmalarınızı görüyoruz. 

Fakat kaldırımlarda yürüyecek arabalı engellileri ve bebek arabası olanları düşünmemek bir tarafa normal yayalar bile DARALAN KALDIRIMLAR NEDENİYLE zorluk çekmektedir. Nevşehir'de bir yaya olarak rahatça hiçbir engele takılmadan yürüyeceğimiz bir kaldırım yok gerçekten. Esnaflar kaldırımlara tezgah açar vatandaş mağdur olur, engelli geçiş güzergahlarına araç park edilir vatandaş mağdur olur, trafo, direk elektrik panosu kaldırımlara konulur yine vatandaş mağdur olur. 

Şimdi ise bu çöp konteynerleri çıktı yayalara kaldırımda yürümek çok büyük eziyet olacak. Daralan kaldırım nedeniyle yola inmek zorunda olacak vatandaş belki de kaza kurbanı olacak.  Engellileri ve bebek arabalı olan yayaları hiç düşünen yok onlar için bu yenilikler yeni işkenceler olacak. Kaldırımlar yürünmez hale geldi.
Önerilerimizi dikkate almanızı rica eder, iyi çalışmalar dileriz.

Yapılan uygulama ile çöplerin yeraltına alınması gerçekten çok güzel bir hizmet bunu kimsenin tartışma konusu yapılması bile yakışıksız olur ama uygulamanın yapılacağı yerlerde hassasiyetler gözetilmelidir diye düşünüyoruz.