Nevşehir’in sorunlarıyla yakından ilgilenen CHP Nevşehir 1.sıra Milletvekili adayı Bülent Tekiner, Rehberler Odasını ziyaret ederek, Başkan Sami Yılmaz’dan çalışmalar ve sorunlar hakkında bilgi aldı.

Seçime 2 gün kala CHP’nin güçlü adayı Bülent Tekiner kentin geleceğini yakından ilgilendiren meslek kuruluşlarını ziyaret etmeye devam ediyor. Nevşehir Rehberler Odasına giden Tekiner, sektördeki sorunlar ve potansiyel hakkında bilgi aldı, CHP’nin projelerini anlattı.

REHBERLER DERTLİ
Görüşme esnasında sektörle ilgili bilgi veren Nevşehir Rehberler Odası Başkanı Sami Yılmaz, kaçak acente ve rehber çalıştıranların Türk Turizmi için büyük bir tehdit oluşturduğunu anlatarak, gelecekte çok ciddi sorunlarla karşı karşıya kalınmaması için acil olarak yasal tedbirlerin alınmasını istediklerini belirtti.
Kapadokya bölgesinin dünyanın her yerinden gelen turistler için çok ciddi bir potansiyele sahip olduğunu ancak Devlet desteklerinin öncelikli olarak Akdeniz bölgesine yapılmasının bölge turizmine büyük darbe vurduğunu söyleyen Yılmaz, Nevşehir ve çevresinin daha fazla desteklenmesi gerektiğini kaydetti.
Türkiye’de kullanımı gittikçe yaygınlaşan ATV tipi arazi araçlarının Kapadokya’nın doğal yapısına büyük zarar verdiğini de vurgulayan Sami Yılmaz, bu araçların doğa turlarında kullanıldığının tespit edilmesi durumunda kesilen cezaların caydırıcı olmaktan çok uzak olduğunu söyledi.

ALTIN YUMURTLAYAN TAVUĞU KESİYORLAR
Nevşehir Rehberler Odası Başkanı Sami Yılmaz’ın görüş ve eleştirilerini dinleyen CHP’li Bülent Tekiner, Türkiye’ye komşu ülkelerin içinde bulunduğu kaos ve şiddet ortamının turizmi çok ciddi biçimde tehdit ettiğini söyledi. Hükümetin sürdürdüğü yanlış dış politikayla altın yumurtlayan tavuğu kesmek üzere olduğunu vurgulayan Bülent Tekiner, sezonu olmasına rağmen Kapadokya bölgesindeki otellerin doluluk oranının beklentilerin çok altında kaldığını anlattı.
Nevşehir ve çevresinde yürütülen HES projelerine de değinen Tekiner bölgenin ekolojik yapısına onarılamaz hasarlar verildiğini kaydederek, “Bu projelerle Nevşehir’in havasını değiştirenler, bölgeye iyilik yapmıyorlar. Dünyanın göz bebeği Peri Bacalarının 50 yıl içerisinde erime tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu bilim insanları ortaya koyuyorlar.” İfadelerini kullandı.