Kapadokya Alan Başkanlığı'nın Nevşehir Kapadokya yerel halkı ile istişare toplantıları devam ediyor. Alan Başkanlığı'nın Ayvalı'dan sonra ikinci durağı Çavuşin köyü oldu. Köy muhtarı ve sakinleri ile birlikte köy kahvesinde bir araya geldi.

Alan Başkanlığı yetkilileri ve uzmanlarıyla birlikte köy halkının görüş, öneri ve beklentilerini dikkatle dinledi, sorularını yanıtladı. Bölgenin korunması, yaşatılması ve gelecek kuşaklara miras bırakılması noktasında atılacak adımlar konusunda köy sakinlerinin fikirlerini alarak bu görüşlerin Kapadokya Alan Başkanlığınca değerlendirileceği hususunun altını çizdiler.

Tıpkı Ayvalı'da olduğu gibi Çavuşin Köyü sakinleri de yetkilileri çok sıcak karşılayarak bölgenin korunması, yaşatılması ve kalkınması adına yürütülecek her faaliyetin destekçisi olacaklarını belirttiler.

Kapadokya'nın doğal, kültürel ve turistik özelliklerini bilinçli birer vatandaş olarak korumanın herkesin asli görevi olduğunu vurgulayan Çavuşin Köyü sakinlerine bizleri güler yüz ve içtenlikle misafir ettikleri için teşekkür ediyoruz.