Nevşehir'in turistik ilçe ve beldelerinde kaçak ve imara aykırı yapılaşmayla mücadele kapsamında yıkımlar devam ediyor. 

Kapadokya bölgesinde sit alanına yapılmış ve yapılmakta olan kaçak yapıların, imar mevzuatı doğrultusunda tespitinin ardından yıkımlarına devam ediliyor.

Bu kapsamda Nevşehir'in merkez ilçeye bağlı Göreme beldesindeki bir turizm tesisininde yıkımı için karar alınmasının ardından alana iş makineleri gönderildi. Yıkımların gerçekleştirilmesi ardından araçlar bölgeden ayrıldı.

Kurbanlık koyun gibi bekliyoruz...

Tepkili Bölge turizmcileri ise , biz bu toprakların evladıyız. Bu bölgenin yerliside biziz, sahibi de bizleriz. Bu yıkımlar bölge turizmcilerini çok gerdi. Ne zaman bitecek ne zamana kadar devam edecek. Bu yapılar bir gecede kondurulmuş gecekondu yapıları değil. Yapılırken neredeydiniz diye sormak istiyoruz. Umutlarımızı hayallerimizi de yıkıyorlar. Bu yıkım tesbitinde bulunurken neye göre belirleniyor. Yıkım kararının kıstası nedir. Yıkılan yerlerden sonra bu turizmciler adeta kendi kaderlerine terk ediliyor, neden yardımcı olunmuyor, yol gösterilmiyor.  Bu konularda bize açıklama yapan kimse yok. Tabiri caizse Kurbanlık koyun gibi kaderimize razı bekliyoruz." sözleriyle tepkilerini dile getiriyorlar.