Kapadokya'nın en önemli ziyaret noktası adeta pisliğe terk edildi. Öyleki, Kapadokya'nın tarihi ve doğal güzellikleri otlar ve çöpler arasında kaldı.

Kapadokya'ya gelen turistlerin mutlak uğrak noktalarından olan Paşabağı'nda kaydedilen bu görüntüler utanç yaşattı. Yeni proje ile mağazaların taşınacağı ve daha güzel bir görünüm kavuşacağı iddia edilen Paşabağı'nda proje ağır aksak ilerlerken çevre temizliği ise adeta durmuş durumda. Çöp kovaları dolup taşmışken pet şişeler, poşetler yerlerde, otlar ise kaldırımları işgal etmiş durumda.

Bölge esnafı ve belediye bu durum için kimi sorumlu tutar bilinmez ama gelen turistlerin hayranlıkla izlediği "Paşabağı" bu utanç verici durumdan ne zaman kurtulacak sorusu merakla bekleniyor. 

Kapadokya Çöpler İçinde... ​

İşte aşağıdaki Bu iğrenç görüntüler Kapadokya dan…Kapadokya da Yerel Yönetimlerden Vatandaşa Bürokrasiden Siyasilere Eğitmenlerden Öğrenciye kadar 7 den 77 ye çok iş düşüyor… 

Nevşehir ve Kapadokya bölgesi Turizmden ekemk yiyen binlerce insan var. Gerek ülkemiz gerek yöremiz ve gerekse insanımız tanıtımı için büyük önem arz eden bu konuda Dünyaya kendimizi biz bu muyuz dedirteceğiz…! Biz asla bu değiliz. Bizler bu bölgenin insanları olarak Temizliğin imandan geldiğine inanan inancın,Aslan yattığı yerden belli olur atasözlerinin getirdiği geleneğin çocuklarıyız. O zaman hepimize çok iş düşüyor. Bu resimler birer ibret vesikası olarak son görüntüler olmasını diliyor. Yüzü bizim gibi kızaran her memleket sevdalısı olarak Bu konuda yetkilileri göreve davet ediyoruz.

Kapadokya üzerinde oynanan misyonerlik, yıkımlar, tarih ve doğasının katledilmesi yanında pis ve nahoş görüntülerinde artık son bulmlasını istiyoruz.


image2.JPGimage4.JPGimage3.JPGimage1.JPG
Hem Paşabağı Vadisi hem de Rahipler Vadisi olarak anılan ve yüzyıllardır şeklini korumayı başaran bu görünümler vadiyi süsler durumda olup gelen tüm ziyaretçileri selamlıyorlar. Dünyanın bir ucundan vadinin eşsiz güzelliklerini görmeye gelen milyonlarca insan olduğu düşünülecek olursa bu oluşumlara sadece güzellik kelimesi az bile kalıyor. Kapadokya’daki en ünlü vadiler sıralamasında yerini en başta alan Paşabağı Vadisi bölgenin en önemli konumunda yer alıyor.