Türk Eğitim-Sen Nevşehir Şubesi, emekli olan üyelerine Türk Bayraklı teşekkür geleneğini yıllardır sürdürüyor.
 
Türk Eğitim-Sen Nevşehir Şube Başkanlığı, devlet memuru olarak görev yaptığı süre içerisinde Türk Eğitim-Sen üyesi olup, Türk Eğitim-Sen üyesi olarak da emekli olan üyelerine bazen törenle bazen de posta yoluyla Türk Bayrağı armağan ederek, teşekkür belgesi veriyor.
 
Eğitimcilere; eğitim hayatına vermiş oldukları üstün katkı ve emeklerden dolayı teşekkür edilen ve emeklilik hayatlarında mutluluklar dilenen Teşekkür Belgesi'nde Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk ve Türk Eğitim-Sen Nevşehir Şube Başkanı Başkanı Mustafa Uğur'un imzası bulunuyor.
 
Her türlü zorluğa, baskıya ve makam dayatmasına rağmen Türk Eğitim-Sen üyesi olmaktan vazgeçmeyen ve Türk Eğitim-Sen üyesi olarak da emekli olan eğitimcilere bir teşekkür de bizim borcumuz olsun diyen Türk Eğitim-Sen Şube Başkanı Mustafa Uğur, "Her şeye rağmen Türk Eğitim-Sen'in bayrağını görev yaptıklarında okulda dalgalandıran ve bu özellikleriyle de emekli olan üyelerimize, emeklilik hayatlarında da yanlarında olduğumuzu belirtmek, yıllardır gösterdikleri duruştan ötürü teşekkür etmek ve onlara bir nevi kendilerini temsil eden şerefli Türk Bayrağı'nı etmek bizim sendikacılığımızın en önemli özelliklerinden biridir. Kıymetli bir büyüğümüzün de dediği gibi 'Ahde Vefasızlık İmansızlıktır" şeklinde konuştu.
 
Mustafa Uğur ve yönetim kurulu üyeleri bu kapsamda en son Kozaklı ilçesinde emekli olan üyelerine Türk Eğitim-Sen Kozaklı İlçe Temsilciliği'nde bir tören düzenleyerek Türk Bayrağı ve Teşekkür Belgesi takdim etti.