100. yıl tüm Türkiye'de coşkuyla kutlanırken Nevşehir'de de kutlamalar renkli görüntülere sahne oldu.. Bu kapsamda Cumhuriyetimizin 100. Yıldönümünde Nevşehir Ülkü Ocakları tüm birimleri tarafından coşkulu bir kutlama etkinliğine imza attı...

Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 100. yıl dönümü, Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Nevşehir İl Başkanlığı ve İlçe Ocakları (Derinkuyu, Gülşehir, Nar, Ürgüp, Avanos, ortaöğretim birimi, Asena birimi) tarafından 100. yıla yakışır etkinliklerle coşkuyla kutlandı.  

Sonsuz Bağlılık, Vazgeçilmez Yemin, Hiç Bitmeyecek Azimle!

Ülkü Ocakları Nevşehir İl Başkanı Musa Şevik, bir mesaj yayınlayarak Cumhuriyet’in 100’üncü yılını kutladı.

Başkan Şevik mesajında; “Anadolu’nun bozkırlarında,  şehit kanlarıyla, besmele ve dualarla kazanılmış bir yiğitlik hikayesidir Cumhuriyet. Cumhuriyet yalnızca bir tarih değil, aynı zamanda milletimizin bağımsızlık ve hürriyet mücadelesinin meyvesidir. Anadolu'nun alın yazısıdır Cumhuriyet. Başak tarlalarımız kadar kalabalık, güneş gibi aydınlık ve toprağımız kadar temiz... İlelebet yaşayacaktır Cumhuriyet bu vatanda, zira mayası sağlamdır... Cumhuriyetimizin banisi Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere kendisi ile birlikte mücadele eden tüm silah arkadaşlarını rahmetle, minnetle ve özlemle anıyor ve Türk Milletinin 57’inci Alayı Ülkü Ocaklarında, Cumhuriyetimizin kurucu kadrosunun heyecanının, fikirlerinin devam ettiğini belirtmek istiyorum. Bu vesile ile tüm ülkücü kardeşlerimize bu özel ve anlamlı günde 100. yıla yakışır kutlamalarda emekleri için teşekkür ediyorum. Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun. Nice 100 yıllara” dedi.