UZAK DURALIM GÜNAHLARDAN

Kardeşlerim Peygamber efendimiz “öyle bir zaman gelecek ki  İnsanların imanları ellerindeki köz parçası gibi olacak.Elinde tutsa eli yanacak,bıraksa sönüp gidecek”. “ İnsanlar günahlarla karşı karşıya kalacaklar . Günaha ulaşmak çok kolay olacak “buyurmuşlar.Sanki o günleri yaşıyoruz..İnternet,Telefon, Tv ,medya  günaha çağırıyor.Günah işletiyor,günah yollarını tarif ediyor.Böyle zor bir zamanda kendimizi günahlardan nasıl koruyacağız?  Nefsimizi nasıl frenleyebileceğiz.Ne yapmalıyız ,nasıl yapmalıyız ki haramlardan korunalım?!!!Alimler  şunları tavsiye ediyorlar .
Günahtan uzak kalmak için
günahlı ortamlarından uzak durulmalı.Kendimizi  zora sokmamalıyız.Bana bişey olmaz,oraya gitsem de ,şunu yapsam da bana bir şey olmaz dememeliyiz.Kendimize  yani nefsimize güvenmeyeceğiz.Çünkü “nefis hep kötülüğü emreder “ buyruluyor.günahlı ortamlarından son derece uzak durmalıyz ki Günahlardan korunalım.
Hazreti Yusuf A.S ‘mın  kıssasını hatırlayacağız. Yusuf A.S’mın günahtan kararlılıkla nasıl kaçındığını,Züleyha annemizin kendisinden kötü bir şey talep ettiğinde
 hemen o ortamı terk etmek için  kapıya doğru koştuğunu ,Orada kalmadığını.Allaha sığınırım diyerek kaçtığını hatırlayıp  ders çıkaracağız.Demekki bizlerde bir günahla karşı karşıya kaldığımız zaman hemen o ortamı terk etmeliyiz ki günaha düşmeyelim.Birilerinden uygunsuz bir görüntü mü  geldi, mesaj mı aldık ,video’mu geldi ,fotoğraf mı geldi hemen sileceğiz.Gönderenleri  engelle yeceğiz. Hele bakayım neymiş demeyeceğiz. Bize uygun bir kredi teklifi mi geldi faizin haram oluşunu hatıra getirip cazip bile olsa kaçınıp asla kabul edemem diyeceğiz .
Boynumuzu büküp  Allah’a yalvaracağız.Hazreti Yusuf aleyhisselam gibi 
“Allah’ım kadınların hilesini tuzağını benden çevirmezsen ben senin seçkin bir kulunum ama gönlüm onlara meyl eder,cahillerden olurum ne olur yarabbi; beni koru”  diyeceğiz.
Allah’a güveneceğiz kendimize güvenmeyeceğiz .Hemen muhasebe içerisinde olup gönülden Rabbimizden korunmayı talep edeceğiz.
Nefsimizle uğraşacağız .nefsimizi terbiye etmenin derdine düşeceğiz.Bize rehberlik edebilecek, yol gösterecek MÜRŞİD KÂMİL arayacağız. İstihare ,istişare ile ve onların verdiği zikir ve diğer görevleri yapacağız ki nefsimize söz geçirebilelim ,terbiye edebilelim….Günah işleme arzusu geldiğinde Allah c.c’nu hatırlayıp Rabbim beni görüyor.Benden haberdar diye tefekkür edeceğiz.Günaha meyl etmekten korunacağız.Vesvese sardığında,şu günahı  da işle,şuraya da bir git ,ısrarı olursa oraya gitmek sonuçta bizi günaha bulaştıracaksa kaçacağız.
Kardeşlerim” zihin bir şeyi çok düşünürse İcraata geçirmenin gayreti içerisinde olur.”buyruluyor.Zihnimizi güzel duygu ve düşüncelerle meşgul etmeye çalışacağız..
Allah c.c’nun bizi gördüğünü,gözettiğini hatırlayacağız. Şu anda bir kamera olsaydı, insanlar beni seyrediyor olsaydı, hatta küçük bir çocuk şu anda beni görseydi , muhtemelen ben bunu yapamazdım .Kâinatın sahibi Allah ; şu anda beni görüyor benden haberdar,ben nasıl bu hatayı yaparım diye murakabe yaparak günahtan kaçınacağız.
Ahirette elde edeceğimiz mükâfatları , bir de cehennem azabını hatırlayacağız .Evet bu günah ; şu an için çok cazip ama cehennemdeki  azap çok Çetin.Kaybettireceği cennet  daha güzel diyeceğiz. Büyüklerimizden bir tanesi der ki; Ben yatakla konuşurum yatak çok sıcak olduğu için bana derki ; yat uyu, boş ver namazı sonra kaza edersin , ben de yatağa derim ki; evet yatak sen çok güzelsin çok rahatsın ama cennetin rahatlığı senden çok daha güzel , ben cennete talibim senin rahatlığın geçicidir.Cennet çok muazzam,çok güzel.Cennet ilânihaye var olacak…Cehennemdeki o ateşten döşekler çok çok daha zor..Ben ona sabredemem .
Ölüm bize her an gelebilir mi ? gelebilir.Şu an ben burada ölebilir miyim ? ölebilirim !!Güzel bir iş yaparken,secde halinde , vaaz ederken,Kur’an okurken,Allah celle celalühunun beğendiği icraatları yaparken ,Allah rızası üzere bir iş yaparken ölmeyi , iman üzere göçmeyi ,Rabbim hepimize nasip eylesin.Öldüğümüz hal üzere dirileceğimiz için hayırlı ve güzel ameller işlerken Rabbim canımızı alsın.   Son nefeste Kelime-i şehadet ve Kelime-i tevhid  söyleye söyleye ölüm nasip olsun inşaEllah…Dua ve selâmlarımla