“Van Turizm Master Planı” lansman programı, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'un katılımıyla gerçekleştirildi.

Kapadokya Üniversitesi ile Van Büyükşehir Belediyesi iş birliğinde hazırlanan Van Turizm Master Planı’nın (2024-2028) lansman programı bugün Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un iştirakinde düzenlendi. Düzenlenen programda konuşan Bakan Mehmet Nuri Ersoy; “Turizm noktasında ciddi bir potansiyeli beraberinde getiren Van'ın bu kadim geçmişini en doğru şekilde değerlendirerek şehrimize ve insanımıza en yüksek faydayı sunmanın gayreti içerisindeyiz. Van Turizm Master Planı ile şehrimiz için artık detaylı bir turizm rotası çizilmiş durumdadır. Gastronomisinden kültür varlıklarına, doğal güzelliklerinden tarihî mirasına Van’ı Türkiye’nin en büyük kültür, sanat ve turizm markasının bir parçası olarak dünya vitrinine çıkaracağız. Türkiye Yüzyılı’nda Turizm Master Planları'mızın ilk örneklerini ortaya koyduğumuz Samsun ve Van gibi il il ülkemizin potansiyelini esere, hizmete, faydaya dönüştürmeyi sürdüreceğiz.” İfadelerini kullandı.

Lansmanı yapılan Van Turizm Master Planı, Van’ın ulaşabileceği noktayı, gerçekleştirebileceği hedefleri gösterdiğini de belirten Bakan Mehmet Nuri Ersoy; “Konuşmamı bu düşüncelerle noktalarken, başta Sayın Valimiz Ozan Balcı ve Kapadokya Üniversitesi Rektörü Sayın Prof. Dr. Hasan Ali Karasar hocamız olmak üzere Van Turizm Master Planı’nın hazırlanmasında yoğun mesai ve emek harcayan bütün akademisyenlerimize ve Van’daki sektör paydaşlarımıza teşekkür ediyorum.” dedi.

Gerçekleştirilen lansman programına, Kapadokya Üniversitesi Sosyal ve Stratejik Çalışmalar Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Halil Burak Sakal’ın yanı sıra akademisyenler, turizm sektörü temsilcileri, medya mensupları ve davetliler katıldı.

Bilindiği üzere Kapadokya Üniversitesi, Van ilinin turizm sektöründe 2028 hedeflerine ulaşması için izlenecek yol haritasını belirlemek ve Van Büyükşehir Belediyesi’nin 2028 yılına dek uygulayacağı politikalara esas teşkil edecek stratejik amaç ve hedefleri ortaya koymak amacıyla Van Turizm Master Planı’nı hazırladı. Proje ayrıca, Van turizminin 2028 hedeflerini belirlemek ve bu hedeflere ulaşmak için politika belirlenmesine yönelik bir master hazırlanmasını da içeriyor.