İHH Arama-Kurtarma 7. Bölge (Konya-Ankara-Nevşehir) arama kurtarma ekiplerinin destekleri ile Suriye'nin Azez bölgesinde kurban kesim organizasyonu ile yetim şenliği gerçekleştirildi. 

Organizasyon kapsamında 171 adet kurban kesimi gerçekleştirildi. Kesilen kurbanlardan ihtiyaç sahibi 3000 aileye kurban paylarından dağıtım yapıldı.

Organizasyon kapsamında gerçekleştirilen bir diğer etkinlik ise, her sene icra edilmeye çalışılan yetim şenliği oldu. 

Bu kapsamda 1400 yetim, gruplar halinde şenlik alanına alınarak, doyasıya eğlendiler. 

Tamı tamına 1400 yetim çocukla şenlik yapıldı. Suriye'nin Azez şehrinde lunapark kiralandı. Yetim çocuklarımız şenlik alanına, kaldıkları kamplardan servislerle, anneleriyle birlikte getirildi. Gondol, dönme dolap, zincir, şişme balon, atlı karınca, balerin ve çarpışan arabalara bindiler, gönüllerince eğlendiler. Yemek yediler, meyve suyu içtiler, dondurma yediler. Yine organizasyon kapsamında yetimlere bayramlıkları hediye edildi, harçlıkları verildi. Temiz ve masum yüreklere bol bol sevgi ve kardeşlik ikram edildi.
Yetim çocuklarımızın yanı sıra, yetimlerimizin anneleri de bindiler oyuncaklara. Onlar da bir nebze olsun savaşın üzerlerine yüklediği ağır sorumluluktan, hüzünden, yalnızlıktan, gözyaşından sıyrılmanın sevinci içinde oldular. 

Savaşın içinde, her türlü insani yaşamdan mahrum kalan çocuklarının gözlerindeki sevinç ile yüzleri güldü. Yeniden umut doldular. Belki de hayatlarında ilk defa gelenler oldu lunaparka, hem çocuklardan hem de annelerinden. Çok mutlu oldular, tabi ki bizler de...

Onların yüzlerini güldürenlerden, mutlu olmalarına vesile olanlardan, emeği geçenlerden Allah razı olsun. Allah, cennetinde yetimlerle, yetim olan Resulullah'la birlikte haşretsin. 

İHH- İyilik Her Zaman Her Yerde...