Gazeteci Yazar ve Ressam Osman Aytekin Gülşehir Karavezir İlkokulunda öğrencilere okumak yazmak ve resim üzerine söyleşide bulundu.

Yazar Aytekin Gülşehir Karavezir İlkokulu Konferans Salonunda öğrencilere hitap etti. Söyleşi sonrasında da kitaplarını öğretmen ve öğrencilere imzaladı.

Aytekin okumak ve yazmanın önemine değindiği konuşmasında, “Bir kitap yazabilmek için en az yüz elli kitap okumalıdır derler iyi, güzel ve etkili yazmak için bu sayının da üzerinden kitap okunmalıdır. Başarılı olmanın yolu da okumaktan geçer. İlkokulda resim çizmeye başladım ortaokulda da okuduğum Türkçe metinlerinden etkilenerek yazar olmak istedim, gazeteci olmak istedim. Sizlerde isterseniz yazar olabilirsiniz. Bir konuda başarılı olmak için mutlaka çok okumak ve çok çalışmak gerekiyor. Eğer isterseniz başarılı olabilirsiniz. Bunun için şimdiden kendinize bir hedef belirleyen ne olmak istiyorsanız o alana yönelin. Öğretmenleriniz de size yardımcı olur” dedi.

Aytekin daha sonra resim çalışmaları üzerinde durdu. Resim ve desen çalışmalarıyla ilgili sunum yapan Aytekin resim çalışmalarına nasıl başladığını anlattı. Çizdiği desenlerdeki farklı çizgi çalışmalarına dikkat çekerek, “çizdiğini resimler tekdüze olmaktan çıkmalıdır. Edebiyat, sinema gibi sanatlarda da olduğu gibi başkalarının görmediği ve bakmadığı açılardan resim çizebilmelisiniz. Çalışmalarınız farklı olmalıdır” dedi. Söyleşi sonrasında öğrenclerinsorulrını cevaplayan Aytekin daha sonra okulda kurulan kitap standında kitaplarını imzaladı.

 Aytekin kendisine ilgi gösteren İlçe Milli Eğitim Müdürü Yılmaz Ceylan, Şube Müdürleri Suat Erdoğan, FathTepesu ile Karavezir İlkokulu, Atatürk İlkokulu ve Sevim Erdoğan öz İlkokulu müdürlerine ve öğretmen ve öğrencilere de teşekkür etti.