Nevşehir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Bayram Ekici, katıldığı radyo programında yerel basının mevcut durumunu değerlendirirken, Nevşehirli vatandaşların, kurumların ve kuruluşların yerel basını daha fazla desteklemesi gerektiğine dikkat çekti.

Kapadokya FM Radyosunda, Ömer Kavak’ın hazırlayıp sunuculuğunu yaptığı Görmeyen Gözler isimli programına konuk olan Nevşehir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ekici, 10 Ocak çalışan gazeteciler günü münasebetiyle katıldığı programda canlı telefon bağlantısı ile dinleyicilerden gelen bazı sorulara da cevap verdi.

Yerel basının maddi – manevi desteklenmesi gerektiğinin altını çizen Başkan Ekici, ekonomik anlamda kıt imkanlarla görevlerini yapmak zorunda akalan gazetecilerin desteklenmesi konusunda halkın, kurum ve kuruluşların, özel işletme sahiplerinin daha özverili olması gerektiğine de vurgu yaptı.

Bir soru üzerine Gazeteci – Siyaset ilişkisine ilişkin değerlendirmelerde de bulunan Nevşehir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Bayram Ekici, “Gazetecinin siyasetle bir diyaloğunun olmamasını istemek yanlış. Zira Nevşehir’de yapılan hemen hemen bütün yatırımların arkasında iktidar partisinin olması gayet doğal. Biz gazeteciler olarak iktidar partisinin kim olduğuna bakmadan, bugün AK Parti olabilir, yarın bir başka parti Nevşehir’de yapılan ya da yapılamayanları kamuoyuna duyurmakla mükellefiz. Olaya bu şekilde bakıldığında iktidar partisine de, muhalefet partilerine de eşit mesafede olmak durumundayız. Halkımızın sorunlarını siyasetçilere anlatabilmek için siyasetçilerle birlikte çalışmamız gerekiyor” ifadelerinde bulundu.