OMS Makine olarak 1968 yılında Nevşehir sanayisinde Özgürler Torna olarak faaliyetine başladıklarına değinen ve pazarın gereksinimleri ve talepleri doğrultusunda treyler yedek parçaları imalatına hız verdiklerini aktaran Oms Makine İmalat Genel Müdürü İlhan Kahraman, bugün geldikleri nokta ile sektörlerinde lider konumda olduklarını söylüyor.

1983 yılından bu yana sürekli kapasite ve kalite iyileştirmesi içerisinde olduklarını ve şu an adet bazında tüm dünyadan talepleri karşılar duruma ulaştıklarını paylaşan Kahraman, 2004 yılından itibaren yeni ve modern üretim tesislerinde üretimlerine devam ettiklerini ve bu yılsonunda da tamamıyla otomasyon üretim sistemi ile yoluna devam edeceklerini ifade etti.

 

Treyler sektörüne mekanik treyler krikosu, king pimi ve konteyner kilidi üreten Oms Makine, yaptığı kapalı alan ilavesi ve kendi geliştirdiği üretim metoduyla kapasitesini de artırmaya hazırlanıyor.

 

Kahraman, “Halen devam eden yatırımımızla mevcut 4 bin 400 metrekare olan kapalı üretim sahamıza 3 bin 300 metrekarelik kapalı alan ekleyerek toplam kapalı alanımızı 7 bin 700 yapacağız. Öte yandan kapasite artırımı için makine parkı yatırımımız da bir yandan sürüyor. Geçtiğimiz yıl koyduğumuz hedef ve çalışmaların bir kısmı piyasa şartlarından dolayı bu seneye devroldu. Bu sene de çalışmalarımız sürüyor” şeklinde konuştu.

 

İlave kapalı alan, yeni makine yatırımı ve kendi geliştirdikleri yeni üretim metoduyla çalışmalarının eş zamanlı devam ettiğini ve yılsonunda yatırımlarını tamamlayacaklarını da kaydeden Kahraman, yeni üretim metotları ve kapasite artırım hedefleriyle ilgili de şu bilgileri verdi:

 

“Kendi bünyemizde oluşturduğumuz Ar-Ge ekibi ile yeni ürün çalışmalarına her daim aktif olarak devam ediyoruz. Ürünlerimizin denemelerini de yine kendi bünyemizde yapıyoruz. Mekanik Treyler Krikosu üretimimizde ülkemizde uygulanmayan bir yöntem deniyoruz. Çalışmalarımız tamamlandıktan sonra daha kaliteli daha kullanışlı ve daha uygun fiyatlarla pazarda yerini alacak olan ürünümüzle hem kendi hem de ülke ekonomimize büyük katkı sağlamayı hedefliyoruz.”

 

         "Türkiye’de yüzde 80, dünyada yüzde 5’lik pazar payına sahip..."

 

Türkiye pazarında yüzde 80’lik paya sahip olduklarının altını çizen İlhan Kahraman, yurtdışı pazarına sürekli yeni müşteriler katmaya devam ettiklerini ve pazarın yüzde 5’lik kısmını da ellerinde tuttuklarını vurguladı. Kahraman; “Türkiye’deki büyük pazar payımızın yanı sıra Ortadoğu, Afrika, Avrupa, Kuzey ve Güney Amerika, Avustralya gibi bölgelerde pazarlama ve satış faaliyetlerimize devam ediyoruz. Üretimimizin yüzde 50’lik kısmını ihraç ediyoruz” dedi.