Türkiye'nin en önemli kültür turizm merkezlerinden Nevşehir Kapadokya bölgesine 2024 Şubat ayında özellikle Çin'li turistlerin büyük ilgisi sürüyor.

Çin takvimine göre, 10 Şubat 2024'te "Ejderha Yılı"na giren Çin'den, Nevşehir Kapadokya'ya bölgesine gelen Çinli turist sayısı arttı.

Çinli turistlerin "Ejderha Yılı"nda iki haftalık Bahar Bayramı tatili için tercihleri Nevşehir Kapadokya bölgesi oldu. Kapadokya Çinli turistlerin akınına uğradı. Yeraltı kentleri ve Peribacalarıyla eşsiz Kapadokya vadilerini gezip, sıcak hava balonuna bindiler.

Yaşanan bu yoğunluk Kapadokya turizmcilerinin yüzünü güldürdü. Otellerde doluluk oranı bu mevsimde %50 yi bulduğu öğrenildi.

2024 yılı, Çin takviminde “Ejderha Yılı” olarak adlandırılıyor. Çin kültüründe ejderha; güç, şans ve refahın sembolü olarak kabul ediliyor. Bu nedenle, bu yıl insanlara getireceği olumlu enerjiyle dolu bir atmosfere sahip. Çin yeni yılı, sadece özel bir tarih değil; aynı zamanda birleşme, sevgi ve geleneksel değerlerin ön plana çıktığı bir zaman dilimini de içine alıyor. 

Çin Yeni Yılı döngüsüne göre ejderha yılı olarak adlandırılan 2024 yılı ise 10 Şubat 2024’te başlayıp 28 Ocak 2025’te sona erecek.