Montessori eğitim anlayışı ve yenilikçi okul öncesi modelleri entegre ederek hizmet veren ilk, Türkiye’nin ise Montessori felsefesine uygun binasına sahip tek kurumu olan, Kapadokya Üniversitesi Çocuk Gelişimi Uygulama ve Araştırma Merkezi (Kapadokya Montessori Anaokulu), çocuk sağlığına yönelik düzenlediği eğitimlerle dikkat çekiyor.

Kapadokya’nın Geleceği Montessori Eğitim Felsefesiyle Yetişiyor...

Kapadokya Montessori Anaokulu, Montessori anlayışını eğitim ve öğretimin yanı sıra çocuk sağlığı ve gelişimiyle pekiştiren, çocukların kişisel sağlıkları hakkında bilgi sahibi olması ve alışkanlıklar edinmesi; bu bilgilerin yeşermesini ve köklenmesini sağlamayı eğitim metodu olarak görüyor. Bu bağlamda koruyucu diş hekimliği uygulamaları çerçevesinde çocuklara farkındalık kazandırmak amacıyla Kapadokya Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Çocuk Diş Hekimliği Anabilim Dalı’ndan Dr. Öğr. Üyesi Ezgi Aydın ile Çocuk Diş Hekimliği staj grubu öğrencileri, Kapadokya Montessori Anaokulunu ziyaret ederek öğrencilere ağız ve diş sağlığı konusunda farkındalık eğitimi verdiler ve öğrencilerin diş taramalarını yaptılar.

Çocuk Gelişimi Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Öğr. Gör Cansu Bozer:

Okul öncesi döneminin çocukların öğrenmeyi öğrendikleri yıllar olduğunu belirten Bozer, Montessori Anaokulunda etkinliklerin yaparak-yaşayarak öğrenmeyi temel alarak hazırlandığını söyledi. Bozer, “Bugün, Üniversitemizin Diş Hekimliği Fakültesi Çocuk Diş Hekimliği Anabilim Dalı'ndan hocalarımızı ağırladık. Montessori yaklaşımının çocuklarımızın öz bakım becerilerine olumlu yönde katkı sağladığı, temizlik, kişisel bakım becerilerini desteklemede daha ön planda olduğu dünyaca bilinmektedir. Kalıcı öğrenmeyi sağlamaya çalıştığımız anaokulumuzda, Üniversitemizin imkanları doğrultusunda çocuklarımız bugün olduğu gibi sadece öz bakım becerileri değil, bilişsel, sosyal duygusal, dil, psikomotor gelişimlerini de bütünsel olarak desteklemeye devam edeceğiz” dedi.